TIMES: “BU ARTIK BİR İÇ SAVAŞ”


 

Times gazetesi, Türkiye’de dün gerçekleştirilen yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna dikkat çektiği haberinde, “Toplu gözaltılar, Türkiye’nin Başbakanını bir yolsuzluk skandalının içine sürüklüyor” diye yazdı. Gazete ayrıca, “Yargı, yanına bazı emniyet güçlerini de katarak, iktidarın kalbini hedef aldı. Bunun geçmişte bir emsali yok. Bu artık bir iç savaş” dedi.



Times gazetesi, “Polis 52 kişiyi gözaltına alırken Türkiye’nin Başbakanı bir yolsuzluk skandalının içine düşürüldü” dediği haberinde, “Polisin yürüttüğü operasyonun Türk siyaseti ve iş dünyasının en üst basamaklarına kadar ulaşması, Başbakan Erdoğan ile Gülen arasındaki derinleşen bir kavganın ürünü olarak görülüyor. Gülen, aylarca devam eden bir ‘soğuk savaş’ın ardından hükümete düşman kesildi” ifadesini kullandı.

“Yargı, yanına bazı emniyet güçlerini de katarak, iktidarın kalbini hedef aldı. Bunun geçmişte bir emsali yok. Bu artık bir iç savaş” yorumunu yapan İngiliz gazetesi ayrıca Radikal gazetesi yazarı Cengiz Çandar’ın,  “Yolsuzluk skandalı Hükümete Gezi olaylarından daha çok zarar verebilir. Bu artık bir iç savaş. Bütün tartışma yolsuzluğa dayalı ve bu Hükümet için Aşil’in topuğu (en zayıf noktası) olabilir” şeklindeki görüşlerine de yer verdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-