FINANCIAL TIMES: “ŞİRKET HİSSELERİNİN DÜŞMESİ ERDOĞAN-GÜLEN ARASINDAKİ ÇATLAĞIN EKONOMİYE ETKİSİNİN GÖSTERGESİ”



Financial Times gazetesi, yolsuzluk ve rüşvet skandalının etkilerinin iş dünyasını vurduğuna dikkat çektiği haberinde, “Gülen hareketine yakın şirketlerin hisselerinin düşmesi Erdoğan ile Gülen arasındaki ‘çatlağın’ olası ekonomik etkilerinin bir göstergesi” diye yazdı.



İngiltere2nin yüksek trajlı gazetelerinden Financial Times, “Gülen hareketine yakın şirketlerin hisselerinin düşmesi Erdoğan ile Gülen arasındaki ‘çatlağın’ olası ekonomik etkilerinin bir göstergesi. Skandal FED parasal teşvikini azaltırken Türk ekonomisinin kısa vadeli sermaye girişlerine olan bağımlılığı nedeniyle Türk ekonomisinin rahatsızlık konusu olduğu bir dönemde patlak verdi” ifadesini kullandı.

Halkbank’ın İran ile olan bağları nedeniyle uzun bir süre ABD’nin merceğinde olduğunu belirten İngiliz gazetesi,  Yolsuzluk iddialarına, hükümetin düzinelerce polisi görevinden almasına ve gelişmelerin ekonomi üzerindeki etkilerine ilişkin kaygılar, Türkiye’nin önde gelen iş örgütleri TÜSİAD, MÜSİAD ve TUSKON tarafından dile getirildi. Bu örgütler, sırasıyla Türkiye’nin eski laik eliti, Sayın Erdoğan’ın kökleri İslam’da olan AK Parti’si ve Gülencilere yakın görülüyor” dedi.

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-