TIMES: “OTORİTER BAŞBAKAN 11 YILLIK İKTİDARINA EN BÜYÜK ZARARI VEREN KRİZLE KARŞI KARŞIYA”


 

Times gazetesi, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin, “Otoriter Başbakan 11 yıllık iktidarına en büyük zararı veren krizle karşı karşıya” diye yazdı.



İngiliz Times gazetesi, “Otoriter Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 11 yıllık iktidarına en büyük zararı veren krizle karşı karşıya” dediği haber analizinde, Başbakan’ın yabancı büyükelçilere yönelik sert ifadeleriyle ilgili olarak “Türkiye’yi diplomatik krizin ortasına atma riskine girdi” ifadesini kullandı.

‘Erdoğan Kendisini Suçlayanların Ellerini Kıracağını Söyledi” başlığını kullanan İngiliz Times gazetesi, “Erdoğan’ın ‘Herkes haddini bilecek’ dedi. Hükümetin göbeğinde milyonlarca dolarlık yolsuzluğun yapıldığı iddialarıyla gerçekleştirilen polis operasyonunun ardından 25 üst düzey emniyet amiri görevden alındı. Soruşturma ve ‘misillemeler’ Erdoğan ile Fethullah Gülen arasındaki bir çatışmanın yansıması. Gülen, Cuma günü yayınladığı vaazda polis soruşturmasına engel olmaya çalışanları kastederek ‘Allah onların evlerine ateşler salsın, yuvalarını yıksın’ dedi. Başbakan ise yolsuzluk iddialarından ‘hükümetini devirmeyi amaçlayan yabancı güçleri’ sorumlu tuttu ve ‘provokatif eylemlerde bulunmakla suçlanan diplomatları’ sınır dışı etmekle tehdit etti. Tehdidin Amerika Birleşik Devletleri’nin büyükelçisi Francis Ricciardone’ye yöneltildiği tahmin ediliyor” diye yazdı.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-