İSRAİLLİ YETKİLİLER JERUSALEM POST’A KONUŞTU: “TÜRKİYE İLE ANLAŞMANIN TAMAMLANDIĞINI SÖYLEMEK İÇİN ERKEN”


 


Jerusalem Post gazetesi, İsrail yetkililerinin dokuz Türk’ün ölümüne yol açan, Mavi Marmara baskınına ilişkin Türkiye ile İsrail arasında müzakerelerde son birkaç haftada ilerleme sağlandığını ancak anlaşmanın tamamlandığını söylemek için henüz erken olduğunu söylediklerini bildirdi.

İsrail’de yayınlanan Jerusalem Post gazetesine göre, İsrail Dışişleri yetkilileri, Türkiye ile yapılan görüşmelerde ilerleme olduğunu ancak anlaşmanın çok yakında gerçekleşeceğini söylemek için henüz erken olduğunu kaydettiler.

Görüşmelerde hareket olduğu yönündeki haberlerin  Washington ile Ankara arasında gerilim yaratan, Türkiye’deki büyük bir yolsuzluk skandalı sırasında geldiğini ifade eden İsrailli gazete, yetkilinin, “İsrail ile Türkiye arasındaki görüşmelerde birdenbire ilerlemenin sağlanmasının mevcut ABD-Türkiye gerilimine bağlı olduğu spekülasyonuna yol açmış olabilir. Ankara, İsrail ile bağları normalleştirerek Washington ile yaşanan gerginliğini azaltma yolunu arayabilir” şeklindeki yorumuna da yer verdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-