Yolsuzluk operasyonun dış basındaki yankıları ( ayrıntılarıyla)





REUTERS: “POLİS, HABERLERLE İLGİLİ YORUM YAPMAYI REDDEDİYOR”

Reuters Haber Ajansı, bugün gerçekleştirilen rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna ilişkin, “Polis haberlerle ilgili yorum yapmayı reddediyor” dedi.

İngiliz Reuters Haber Ajansı, “İstanbul’da şafak baskınları düzenleyen polisin gerçekleştirdiği operasyonun diğer bölgelere de yayılması bekleniyor. Gözaltına alınanlar arasında İçişleri, Ekonomi ve Çevre Bakanlarının oğullarının da bulunduğunu belirtti. Polis, haberlerle ilgili yorum yapmayı reddediyor” şeklinde kaydetti.

WALL STREET JOURNAL:  “ARALARINDA ÜNLÜ İŞADAMLARININ DA BULUNDUĞU 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI”

Wall Street Journal gazetesi operasyonla ilgili olarak, “Türk polisi yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, İstanbul’da aralarında ünlü işadamlarının da olduğu 22 kişiyi gözaltına aldı” diye yazdı.

Amerikan Wall Street Journal, “Türk polisi yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, İstanbul’da aralarında ünlü işadamlarının da olduğu 22 kişiyi gözaltına aldı. Ağaoğlu Grup’tan yapılan açıklamada, inşaat kralı Ali Ağaoğlu’nun gözaltına alınmadığı, ifade vermek üzere polis tarafından çağrıldığı belirtildi. Bugün televizyonu ve Radikal gazetesi, polisin, üç bakan oğlunu da gözaltına aldığını bildirdi. Teyit edilemeyen haberlerde, Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın da gözaltına alınanlar arasında olduğu ifade edildi ” dedi.

 
AGENCE FRANCE PRESSE: “İŞ DÜNYASINDAN YANA OLMAKLA ÖVÜNEN ADALET VE KALKINMA PARTİSİ YOLSUZLUĞUN KÖKÜNÜ KAZIMA SÖZÜ VERMİŞTİ”

AFP de rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili olarak, “İş dünyasından yana olmakla övünen Adalet ve Kalkınma Partisi, Türkiye’de kronik bir problem olan yolsuzluğun kökünü kazıma sözü vermişti” dedi.

Fransız haber ajansı AFP, “Polis İstanbul ve Ankara’daki çok sayıda eve baskın düzenleyerek, aralarında üç bakan oğlu da bulunan 20’den fazla kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında tanınmış işadamları ve devlete bağlı Halkbank’ın genel müdürü dahil bürokratlar da var. İş dünyasından yana olmakla övünen Adalet ve Kalkınma Partisi, Türkiye’de kronik bir problem olan yolsuzluğun kökünü kazıma sözü vermişti” şeklinde kaydetti.

BBC: “İŞ ADAMLARI VE KABİNEDEN ÜÇ BAKANIN OĞLU GÖZALTINDA”

BBC Türkçe operasyonla ilgili, “İstanbul ve Ankara’da sabah saatlerinde başlatılan eş zamanlı operasyonlarla bazı işadamlarıyla kabineden üç bakanın oğullarının gözaltına alındı” dedi.

Türkiye’de ‘Yolsuzluk Operasyonu’ başlığını kullanan İngiliz haber ajansı, “Gözaltına alınanlar arasında İstanbul’da bir belediye başkanının da olduğu söyleniyor. Halk Bankası’nda da arama yapıldığı gelen haberler arasında. Basına yansıyan haberlerde, çocukları gözaltına alınan bakanların İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar olduğu öne sürüldü” şeklinde kaydetti.

RUSYA’NIN SESİ: “MALİ ŞUBE EKİPLERİ UZUN SÜREDİR DEVAM EDEN ÇALIŞMALARIN ARDINDAN OPERASYONU BAŞLATTI”

Rusya’nın Sesi,Mali Şube ekipleri uzun süredir devam eden hazırlık çalışmalarının ardından kamu ihalelerinde fesat ve rüşvet operasyonu başlattı” dedi.

‘İstanbul’da Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu” başlığını kullanan Rusya’nın Sesi, “İstanbul’da aralarında ünlü isimlerin ve işadamlarının da bulunduğu isimlerin evlerine baskın düzenlendi. Çok sayıda gözaltı var.Mali Şube ekipleri uzun süredir devam eden hazırlık çalışmalarının ardından kamu ihalelerinde fesat ve rüşvet operasyonu başlattı. Sabaha karşı başlayan operasyonda önceden tespit edilen 22 adrese baskın yapıldı. Aralarında Türkiye’nin önde gelen işadamlarının da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Operasyonun diğer illere de sıçrayacağı, gözaltı sayısının artacağı bildirildi. Gözaltına alınan isimler arasında Ali Ağaoğlu’nun yanı sıra bir bakanın oğlu da bulunuyor” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-