BM VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN MİLYONLARCA SURİYELİ İÇİN YARDIM ÇAĞRISI


 

Birleşmiş Milletler ve sivil toplum kuruluşları, hayatı yardımlara bağlı milyonlarca Suriyeli için ortak bir yardım çağrısı yaptı.



Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle’ye göre, Birleşmiş Milletler,  bağlı kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri Cenevre’de yaptıkları ortak çağrıda, durumun vahametini ortaya koyan rakamlar açıkladı. Örgütler, iç savaşın hüküm sürdüğü Suriye’de 2014 yılında komşu ülkelere sığınacak yaklaşık yedi milyonun üzerinde Suriyelinin hayatının yardımlara bağlı olduğunu vurguladı ve acil yardım çağrısı yaptı. Bu nedenle, 2014 yılı için en az 4 milyar 700 milyon euro yardıma ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Bu oranın BM’nin şimdiye kadar tek bir ülke için yaptığı en yüksek yardım çağrısı olduğu ifade edildi.

BM Acil Yardım Koordinasyon Bürosu Başkanı Valerie Amos’ın  “Milyonlarca insan üzerinde acımasız etkileri olan bu korkunç krizin dördüncü yılına yaklaştığımız bir zamanda, uluslararası topluma büyük iş düşüyor” şeklindeki sözlerini aktaran Deutsche Welle, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’nın Suriye ve komşusu ülkelerden sorumlu acil durum koordinatörü Muhannad Hadi’nin “Bu, son on yıldır yaşadığımız en büyük insani kriz ve açlıkla karşı karşıya kalan Suriyelilerin sayısı her geçen gün artıyor” sözlerini de yansıttı.

Savaş ortamından nüfusun dörtte üçünün, yani en az 16 milyon Suriyelinin farklı boyutlarda etkilendiği ifade ediliyor. Ülkede çatışmaların başlamasından bu yana 2 milyon 300 bin Suriyelinin ülkeden kaçarak farklı ülkelere sığındıkları tahmin ediliyor.

Açıklamaya göre, dünya genelindeki 17 kriz ülkesindeki 52 milyon yardıma muhtaç insan için 2014 yılında 13 milyar dolar yardıma ihtiyaç duyuluyor. Ortak açıklamada, 2013 yılında ihtiyaç duyulan yardımların ancak yüzde 60’ına ulaşılabildiği ve bu nedenle birçok projenin yarım kaldığı ya da tamamlanamadığı belirtildi.

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-