WALL STREET JOURNAL: “ERDOĞAN’IN KARŞILIK VERMESİ BEKLENİYOR, SALDIRILARINI GÜLEN TOPLULUĞUYLA SINIRLI TUTMAYABİLİR”



 
Wall Street Journal gazetesi, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu ele aldığı haberinde, “Seçimlere üç ay kala iktidar partisindeki güç mücadelesi yoğunlaşırken, polis Başbakan Erdoğan’ın düzinelerce müttefikini gözaltına alarak Türkiye’de şok dalgalarını yarattı” diye yazdı.

Gazete ayrıca, Eurasia Group’un siyasi risk analisti Naz Masraff’ın,  “Erdoğan’ın, karşılık vermesi bekleniyor ve sıkıştırıldığını hissettiğinde yurt içindeki desteğini korumak için saldırılarını Gülen topluluğuyla sınırlı tutmayarak daha geniş bir çıkar yelpazesine yönlendirebilir” şeklindeki görüşmelerine de yer verdi.

Wall Street journal, Başbakan Erdoğan’ın son bir ayda Gülen grubunun gücünü kırmak için bir yılda sürdüğü çabaya hız verdiğini, Gülen destekçilerinin polis ve yargıdaki kilit yerleri kontrol ettiklerini de kaydettiği haberinde, “Gözaltılar Erdoğan’ın popülaritesi için bir test olarak değerlendirilen yerel seçimler öncesi gerçekleşti. Analistler ise baskınların, siyasi gerilimlerin iş dünyasına sıçrama yönünde artan eğilimini yansıttığını, bunun da ekonomik istikrarı ve yatırımcı güveni tehdit ettiğini söylüyorlar. Analistlere göre, operasyonla birlikte, borsanın düşmesine, Türk Lirası’nın değer kaybetmesine Başbakan Erdoğan’ın ve Fethullah Gülen’in destekçileri arasındaki şiddeti artan muharebenin bu duruma neden oldu” diye yazdı.

Gazete ayrıca, Eurasia Group’un siyasi risk analisti Naz Masraff’ın, “Erdoğan’ın, karşılık vermesi bekleniyor ve sıkıştırıldığını hissettiğinde yurt içindeki desteğini korumak için saldırılarını Gülen topluluğuyla sınırlı tutmayarak daha geniş bir çıkar yelpazesine yönlendirebilir. Genel olarak bu gelişmelerin sonucunda çok daha oynak bir iş iklimine doğru gidebiliriz” şeklindeki sözlerine de yer verdi.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-