WALL STREET JOURNAL: “GÜÇ MÜCADELESİ EKONOMİYİ TEHDİT EDİYOR”


 



Wall Street Journal gazetesi,  Türkiye’deki yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin “Türk siyaseti
pazarları vururken güç mücadelesi ekonomiyi tehdit ediyor. Artan siyasi riskler uluslararası yatırımcıları tedirgin edecek” dedi.



Amerikan iş çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal, “Türk siyaseti pazarları vururken güç mücadelesi ekonomiyi tehdit ediyor. Türk siyaseti, pazarları bulandırıyor. Bu defa, iktidardaki partinin birliğini ve bununla birlikte 10yıllık ekonomik istikrarı zedelemekle tehdit ediyor. Uluslararası yatırımcıları tedirgin edecek artan siyasi riskler, kritik bir seçime üç ay kala ve FEDin yükselen piyasa ekonomilerini güçlendirmeye yardımcı olan tahvil alım programını daraltmaya hazırlandığı bir sırada meydana geliyor” diye yazdı.

Türkiye, Hindistan, Brezilya, Güney Afrika ve Endonezya ile birlikte FEDnin yaklaşımından en çok zarar göreceği düşünülen ‘Kırılgan Beşler’ arasında olduğuna dikkat çeken ABD’li gazete, analistlerin “Yolsuzluk soruşturması bir güven krizi yaratıp hükümeti sarsıp sarsmayacağı belli olmadığı için şok sonrası etkilerinin bir süre devam ettirecek” şeklindeki, değerlendirmelerini aktardığı haberinde, krizin kökünde  Başbakan Erdoğan ile Gülenciler arasındaki bir çatışmanın olduğunu belirterek, Standard Bank Plc’den Yükselen Piyasalar Araştırma Bölümü Başkanı Tim Ash’ın “Bütün bunlar, AKPdeki bir iç güç mücadelesinin sonucudur", "Bu, kavgada ciddi bir tırmanış anlamına geliyor” şeklindeki sözlerine de yer verdi.

Gazete ayrıca, Londra’da görevli Bank of America Merrill Lynch iktisatçısı Türker Hamzaoğlu’nun, “Soruşturma, kamu ihaleleri, bankacılık ve inşaat sektörlerini kapsadığı için bu sektörlerin aktivitesine olası herhangi bir vuruş, gelecek yıl iç talepte daha yavaş bir büyüme anlamına gelebilir” şeklindeki görüşlerini aktararak haberini noktaladı.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-