Le Figaro gazetesi, “Yolsuzluk skandalı, fazilet ve dürüstlükten bahseden iktidardaki İslami muhafazakarlara dokundu” dedi.


Le Figaro gazetesi, “Yolsuzluk skandalı, fazilet ve dürüstlükten bahseden iktidardaki İslami muhafazakarlara dokundu” dedi.

‘Dev Yolsuzluk Skandalı İktidara Dokundu’ başlığını kullanan Fransız Le Figaro gazetesi,  Türkiye’de kamu hesaplarının denetlenmediğine,  koruma altındaki bölgelerde yapı izinlerine ve  TOKİ’nin şeffaflığı konusunda muammaya dikkat çektiği haberinde,  “İktidar partisi 2002 yılında ülkeyi yolsuzluktan kurtarma sözü vererek seçildi. Ancak üç seçim önce verilen taahhütler çok eski bir anı gibi görünüyor. Yolsuzluk skandalı, fazilet ve dürüstlükten bahseden iktidardaki İslami muhafazakarlara dokundu” ifadelerini kullandı.

 

EL PAIS: “OPERASYON İKTİDAR PARTİSİ İÇİNDEKİ BİR İHTİLAFTAN KAYNAKLANMIŞ OLABİLİR”

El Pais, Türkiye’deki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu, skandal olarak niteleyerek, “Bazı bakanların ailelerine karşı gerçekleştirilen operasyon iktidar partisi içindeki bir ihtilaftan kaynaklanmış olabilir” diye yazdı

İspanya’da yayınlanan El Pais gazetesi, “Bazı bakanların ailelerine karşı gerçekleştirilen operasyon iktidar partisi içindeki bir ihtilaftan kaynaklanmış olabilir. AKP Hükümeti iktidarda olduğu 10 yılı aşkın sürede Türkiye’nin kentsel alanlarında binlerce ucuz konut blokları inşa etti” dedi.

Gazete Gülen hareketini ise özel üniversiteleri ve medya kuruluşlarını da kontrol edebiliyor bu nedenle İslami Opus Dei olarak niteledi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-