FINANCIAL TIMES: “HÜKÜMET KENDİNİ ÇOK RAHATSIZ EDİCİ DURUMDA BULDU”


 



Financial Times gazetesi, “Türkiye’deki yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin iddialar ortaya
çıkınca hükümet kendini çok rahatsız edici bir durumda buldu” dediği haber dediği analizinde “İktidar ile Gülenciler arasında yaşanan güç mücadelesi için laik çevrelerde yapılan Alien Predatore Karşı dizisi gibi” dedi.



İngiliz Financial Times gazetesi, Financial Times, “İddialar ortaya çıkınca hükümet kendini çok rahatsız edici bir durumda buldu. Mücadele laik çevrelerde yapılan "Alien Predatore Karşı dizisi gibi. Savaşın bu hafta köpürdü. İktidar ile Gülen hareketi arasında çeşitli konulara ilişkin yaklaşım farklılıkları var.  İşbirliğine rağmen aralarındaki görüş ayrılıkları yok olmadı. Gülenciler ABD ve İsrail’e ‘daha dost’, İran’a ise ‘daha düşmanca’ bir yaklaşım içinde oldular. Hükümetin dershaneleri kapatma girişimi oldu. Gülenciler, gelecek yıldaki seçimler ufukta iken Sayın Erdoğan’ın hükümetinin peşinden giderek Başbakan ve partisi ile köprüleri yaktı. Sayın Erdoğan da, Gülenci bürokrasiyi temizleme arzusunu açıkça yansıtıyor” diye yazdı.

“Türkiye’nin eski laik elit üyeleri ise düşmanları arasındaki savaşı sadece birer seyirci olarak izliyorlar” diyen İngiliz dergisi, bir laikin, “Alien Pretadore Karşı gibi. Kimi destekleyeceğimi bilmiyorum” şeklindeki sözlerini de aktardı.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-