NEW YORK TIMES: “GENERALLERİN ÜZERİNE GİDİP BİRÇOK SUBAYI CEZAEVİNE GÖNDEREN POLİS VE YARGI ŞİMDİ ERDOĞAN HÜKÜMETİNİN PEŞİNDE GİBİ GÖRÜNÜYOR”


New York Times gazetesi,2. yolsuzluk soruşturmasının, savcı Muammer Akkaş’ın elinden alınmasının derin güç mücadelesinin yeni bir işareti olduğu yorumunu yaptığı haber analizinde, “Türkiye’de yaşanan skandal Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a önemli bir siyasi zarar verdi” diye yazdı. Gazete ayrıca, “Generallerin üzerine gidip  birçok subayı cezaevine gönderen bir dizi davaları kazanan aynı polis ve yargının şimdi Sayın Erdoğan’ın hükümetinin peşinde gibi görünüyor” yorumunda bulundu.


Savcı Muammer Akkaş’ın, “Soruşturma nedeniyle baskı gördüm” şeklindeki açıklamasına yer veren Amerikan New York Times gazetesi, Çevre ve Şehirçilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Başbakan Erdoğan’ı suçlayan açıklamalarını da aktardığı haberinde, “Kriz derinleşirken Sayın Erdoğan, soruşturmanın yabancı bir komplo olduğunu söyleme eğilimini gösteriyor ve Perşembe günü yayınlanan açıklamalarında soruşturmasının asıl hedefinin kendisinin olduğuna inandığını söyledi” dedi.
Akkaş’ın görevinden alınmasının hükümetin polis ve soruşturmadan sorumlu yargı yetkililerine yönelik temizlik hareketinin en son ve en doğrudan adımı olduğunu kaydeden ABD’li gazete, “Generallerin üzerine gidip  birçok subayı cezaevine gönderen bir dizi davaları kazanan aynı polis ve yargının şimdi Sayın Erdoğan’ın hükümetinin peşinde gibi görünüyor. Bunun yanında Türkiye’de yaşanan skandal Başbakan Erdoğan’a önemli bir siyasi zarar verdi” yorumuyla haberini noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-