TELEGRAPH: “ERDOĞAN SON BİR YILDA OTORİTER EĞİLİMLERİ NEDENİYLE ATEŞ ALTINA GİRDİ”


 

Telegraph gazetesi, Erdoğan’ın son bir yılda otoriter eğilimleri nedeniyle ateş altına girdiğini yazdı.

İngiliz Telegraph gazetesi, “Yüksek düzeydeki yolsuzluk skandalında  üç bakan istifa etti. Türk hükümetini saran kriz ilk kayıplarını verdi. Erdoğan’ın yönetimi sırasında ekonomide büyük bir canlanma ve Türkiye’nin uluslararası diplomatik konumunda bir büyüme meydana geldi ancak Erdoğan son bir yılda otoriter eğilimleri nedeniyle ateş altına girdi” yorumunda bulundu.

BBC: “İÇİŞLERİ ESKİ BAKANI İDRİS NAİM ŞAHİN’İN İSTİFASI ERDOĞAN’A YENİ BİR DARBE”

Başbakan Erdoğan’ın yolsuzluk soruşturmasına ilişkin üç Bakanın istifa etmesi üzerine büyük bir kabine değişikliğini açıkladığına dikkat çeken BBC, “İstifa eden Bakanlardan Erdoğan Bayraktar Erdoğan’ın istifasını istedi ancak Erdoğan  soruşturmayı kirli bir oyun, yabancı bir komplo olarak niteledi. İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin’in istifası ise Erdoğan’a yeni bir darbe” dedi.

İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin’in istifasını Erdoğan’a yeni bir darbe olarak niteleyen İngiliz yayın kuruluşu BBC, “Yorumcular, skandalın Erdoğan hükümeti ile Gülen arasında bir güç mücadelesinden kaynaklandığına inandıklarını söylüyorlar” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-