WALL STREET JOURNAL: “YATIRIMCILAR ERDOĞAN-GÜLEN ARASINDAKİ ATEŞ HATTINDA GÖRDÜKLERİ ŞİRKETLERİ CEZALANDIRIYOR”

 




 
Wall Street Journal gazetesi, yatırımcıların Erdoğan ve Gülen arasındaki savaşta ateş hattında olarak gördükleri şirketleri cezalandırdıklarını yazdı.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, ‘Türkiye’de Tırmanan Siyasi Gerilimler Pazartesi Günü Piyasaları Kırbaçladı’ başlıklı haberinde, “Yatırımcılar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Fethullah Gülen arasındaki savaşta ateş hattında olarak gördükleri şirketleri cezalandırıyorlar” diye yazdı.

Gazete haberine şöyle devam etti:

“Lira, borsa ve borç maliyetinde olumsuz gelişmeler söz konusu. Genel müdürü yolsuzluk soruşturmasının kapsamında olan Halkbank’ın hisseleri 17 Aralık’tan bu yana yüzde 18 düştü. Pazartesi günü borsada en çok değer kaybeden şirketler arasında Gülen hareketinin çizgisindeki örgütlere üye olan Koza şirketleri ve Asya Katılım Bankası da bulunuyor. FED’nin tahvil alımlarını azaltma kararının etkisiyle de BİSt-100 Endeksi geçen haftadan bu yana yüzde 9 geriledi. Siyasi gerilimler, uluslararası yatırımcıları tedirgin ederken Sayın Erdoğan’ın son konuşmaları ve medya haberleri, Türkiye’nin piyasaları üzerinde ek baskı oluşturduğu gibi görülüyor” şeklinde kaydetti.

ABD’li gazete ayrıca, Standard Bank PLC’nin yükselen piyasalar araştırma bölümü başkanı Tim Ash’ın “Türk hükümeti ‘taarruzu’ ileriye götürürken yolsuzluk iddialarını  iç ve dış komplolara bağladı. Yeni iddialar olursa, kabinede istifalar olabilir, yeni veya daha az tecrübeli, piyasaları daha az kavrayan bakanlar ön plana çıkabilir. Türkiye’de yaşananlar ise  Sermaye girişlerini daha da yavaşlatıyor, lira üzerinde yukarıya doğru baskı yaratarak TC Merkez Bankası’nı politika faizlerinde olası yeni artışlar dahil, karşı önlem almaya mecbur ediyor” şeklindeki sözlerine de yer verdi.
 
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-