SUNDAY TIMES: “ERDOĞAN’IN TAVRINI DAHA DA SERTLEŞTİRMESİNDEN ENDİŞE EDİLİYOR”


 

Sunday Times gazetesi, Türkiye’deki sen gelişmelerin ele aldığı haberinde,  baskı altındaki Başbakan Erdoğan’ın protestolar karşısında tavrını daha da sertleştirmesinden endişe edildiğini yazdı.

 
İngiltere’de yayınlanan Sunday Times gazetesi ‘Erdoğan, Eline Sopayı Alıyor’ başlıklı haberinde, “Erdoğan’ın protestolar karşısında tavrını daha da sertleşmesinden endişe ediliyor” derken, İstanbul’da polisle protestocular arasında kalan bir görgü tanığının, “Polis daha gösteri başlamadan şiddete başvurdu” şeklindeki sözlerini aktardı.

İngiliz gazetesi haberine şöyle devam etti:

“Türkiye daha önce İslam dünyası için bir model olarak görülüyordu. Fakat Erdoğan’ın iktidarda tutunması hiç bu kadar zor olmamıştı. Yolsuzluk soruşturmasında bazı bakanların ve çocuklarının adlarının geçmesinden sonra kabinesinin yarısını değiştirdi. Bunun krizi sona erdireceğini düşündü, ama öyle olmadı. Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın ifade vermek için 2 Ocak’ta İstanbul Savcılığı’na çağrılması, meseleyi kişiselleştirerek, krize tehlikeli bir boyut kazandırdı. Kavgacı mizacıyla bilinen Erdoğan buna öfkeyle tepki verdi ve savcıyı masum insanları karalamaya çalışmakla suçladı. Erdoğan, görevde olduğu yıllar içinde Türkiye’yi dönüştürdü. Laik askeri nizamın gücünü zayıflattı, Avrupa’yı kıskandıran göz kamaştırıcı bir ekonomik patlama yarattı. Yaz aylarında Erdoğan otoriterlikle suçlandığı protestolar yapıldı ve ölenler oldu”.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-