BBC: “ERDOĞAN İÇİN 2013 YABANCI KOMPLO YILI OLDU”

 
BBC, Türkiye’deki son gelişmelere dikkat çektiği haber analizinde, “Sayın Erdoğan için 2013 yabancı komplo yılı oldu” dedi.
İngiliz yayın kuruluşu BBC, ‘Erdoğan ve Yabancı Komplo Yılı’ başlıklı haberinde, “Sayın Erdoğan için 2013 yabancı komplo yılı oldu. Bunu, ilk olarak Mayıs ve Haziran aylarında sokak protestoları dalgası sırasında gördü ve yılın sonunda savcıların yolsuzluk şüphesi ile onun müttefiklerinin bazılarını gözaltına almaları üzerine bir defa daha gördü. Başbakan, vatandaşlarının bazılarının yönetim tarzından şikayetçi olabileceği gibi başka bir alternatifi değerlendirmeye isteksizdi. Başbakan Erdoğan’ı üç seçimi kazanmaya, ordunun siyasetten uzaklaştırılmasına yardımcı olan Gülen hareketi ise Erdoğan’ın Gezi gösterilerine yönelik yaklaşımından memnun olmadı, dershaneleri kapatma kararına da kızdı. Sayın Erdoğan ile yeni Gülenci muhalifleri arasındaki güç mücadelesi ülkeyi sarstı” ifadelerini kullandı.
Gelecek yıl yapılacak seçimlerde her iki tarafın da sınav vereceğini kaydeden BBC haberini, “Son bir yılda Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına potansiyel bir aday olarak konumlandı ancak şimdi on yıl hakim olduğu sistemin içerisinde organize bir muhalif ile karşı karşıya. Sayın Erdoğan’ın siyasi yetenekleri sınanacak, yabancı komplo olsun olmasın” yorumuyla noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-