NEUE OSNABRÜCKER: “ERDOĞAN, AĞIRBAŞLILIK YERİNE SERTLİĞE SIĞINIP ZAAFINI GÖZLER ÖNÜNE SERDİ”



 
Neue Osnabrücker gazetesi, yolsuzluk skandalını ele aldığı haberinde, Başbakan Erdoğan’ın siyasi sonunun yaklaştığını belirterek, “Ağırbaşlılıkla suçlamaların aydınlatılması iradesini gösterip siyasi büyüklük örneği vermek yerine yine sertliğe sığınıp zaafını gözler önüne sermiş oluyor” yorumunda bulundu.

“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yolsuzluk skandalında, köşeye sıkıştırıldığı için panik halinde sağa sola saldırdığı izlenimini uyandırıyor. Polis ve savcılık üzerindeki muazzam baskı, alelacele yapılan kabine revizyonu ve Brüksel’den gelen eleştirilerin geri çevrilmesi, onun iktidarı kaybetme korkusunu gözler önüne seriyor” diyen alman Neue Osnabrücker gaztesi, “Erdoğan, ağırbaşlılıkla suçlamaların aydınlatılması iradesini gösterip siyasi büyüklük örneği vermek yerine yine sertliğe sığınıp zaafını gözler önüne sermiş oluyor. Onun tek derdi siyasi geleceğini kurtarmak. Önümüzdeki yıl cumhurbaşkanlığına seçilme hedefine kilitlenmiş olan Erdoğan yolsuzluk skandalının siyasi sonunu getirebileceğini biliyor. Eski bakanlarından biri yolsuzluk ve sahtekârlıkla ilişkilendirilen marifetlerden başbakanın da haberdar olduğunu söylemişti” dedi.

Gazete haberinde, “Erdoğan kendini kurtarabilmek için radikal tedbirlere başvuruyor. Dolayısıyla da bir zamanlar reformcu olduğu için göklere çıkartılan başbakan demokrasi anlayışını ne kadar az benimsediğini belli ederek kendi kuyusunu kazmış oluyor. Hukuk devletini yerinden oynatma teşebbüsündeki arlanmazlığına paralel olarak kendisine gösterilen direniş de artıyor. Bu yolda devam ederse, Erdoğan’ın batışını önlemek mümkün olmayacaktır” yorumuyla noktaladı.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-