ECONOMIST: “ERDOĞAN’A EN CÜRETLİ MEYDAN OKUMA”


 

Economist dergisi, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna dikkat çektiği haberinde, “Operasyon, şimdiye kadar Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetimine en cüretli meydan okumalardan biri” diye yazdı.

Haftalık İngiliz dergisi Economist, “Şimdiye kadar Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetimine en cüretli meydan okumalardan biri. Erdoğan ve Gülen arasındaki güç mücadelesinde dramatik bir tırmanış” dedi.

“Operasyon, siyasi kurumlarda şok dalgalarını yaratırken borsa geriledi” diyen İngiliz dergisi haberine şöyle devam etti:

“Gülenciler Ak Parti üyelerine karşı kanıt toplamakla suçlandılar ancak son dönemde iktidar partisinin de Gülencilere karşı ‘casusluk’ yaptığı ortaya çıktı.  Müfettişlerin Gülene bağlı şirketlere gitmeye hazırlandıkları duyumları var. Halbuki Gülenciler Ak Parti iktidara geldiğinde en yakın müttefikleri oldu. Gülen yanlısı savcılar tartışmalı Ergenekon soruşturmasının itici gücü gibi göründüler. Ak Parti ile Gülenciler arasındaki koalisyon, Erdoğan’ın onların ülkenin casus kurumuna sızma girişimlerine direnmesi üzerine çöktü” yorumunda bulundu.

Başbakan Erdoğan’ın geçen ay dershaneleri kapatarak Gülen hareketine felç edici bir darbe vurmaya hazırladığını kaydeden İngiliz dergisi, “Yolsuzluk iddiaları tutması durumunda Erdoğan’ın, operasyon nedeniyle kendisini mağdur olarak göstermesi zorlaşırsa da kendisinin dediği gibi gerçek gücü sandıkta ortaya çıkacak” yorumuyla haberini noktaladı.

 

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-