FINANCIAL TIMES: “GÜLEN VE ERDOĞAN ARTIK ORTAK DÜŞMAN OLAN ORDUDAN DUYDUKLARI KORKUYLA BİRBİRLERİNE BAĞLANMIYORLAR”



Financial Times gazetesi, Gülenin taraftarları ile Başbakan Erdoğan’ın artık ortak bir düşman olan ordudan duydukları korkuyla birbirlerine bağlanmadıklarını belirterek, “Erdoğan, 11 yıl önce iktidara gelmesinden bu yana en ciddi meydan okumayla karşı karşıya” diye yazdı.

İngiltere’nin yüksek tirajlı gazetelerinden Financial Times, İmam Batıdaki Gönüllü Sürgününden Tahakküm Ediyor başlıklı haberinde, “Fethullah Gülen geçtiğimiz hafta sıradışı bir vaaz verdi. Gülen bu video kaydında birkaç yıl önce bir hayat kadınıyla buluşmaya giden Türkiye’deki üst düzey bir isimden aldığı bir telefondan söz etti. Gülen video kaydında bu kişiyi bir arkadaşı aracılığıyla uyardığını ve bunun gibi belki 10 başka vaka olduğunu söyledi. Binlerce mil uzaktaki önemli insanlar hakkında bu tür hassas bilgilere erişimi olduğunu düşündüren bu tür yorumlar bir vaiz için şaşırtıcı görünebilir. Ama taraftarlarının hocaefendi diye adlandırdıkları Gülen öyle sıradan bir din adamı değil” dedi.

Gülenin taraftarları ile Başbakan Erdoğan’ın artık ortak bir düşman olan ordudan duydukları korkuyla birbirlerine bağlanmadıklarını ve Erdoğan’ın 11 yıl önce iktidara gelmesinden bu yana en ciddi meydan okumayla karşı karşıya olduğunu kaydeden İngiliz gazetesi haberinde şu ifadelere yer verdi:

Fethullah Gülenin avukatı müvekkilinin Türkiye’de devam eden ve dört bakanın da adının karıştığı yolsuzluk soruşturmasıyla bir ilgisi olmadığını söyledi. Erdoğan da Gülen ismini kullanmaktan imtina ediyor. Ancak operasyon dünya genelinde Gülen hareketinin Erdoğan hükümetine yönelik bir saldırısı olarak nitelendiriliyor. Gülen hareketinin devlet kurumları içinde, eğitim sektöründe, medyada ve iş dünyasında nasıl bir güce sahip olduğu aşikar. Erdoğan devlet içinde devlet olarak nitelendirdiği şeyi bitireceğini ilan etti. Ancak yolsuzluk operasyonu kapsamında bu hafta şüphelilerde istif istif para olduğunu gösteren fotoğrafların ortaya çıkmasının ardından, Türkler soruşturma çerçevesinde çıkacak yeni ifşaatlara kendilerini hazırlıyorlar”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-