TIMES: “ERDOĞAN’IN GELECEĞİ TEHDİT ALTINDA”


 

Times gazetesi Türkiye’deki yolsuzluk soruşturmasına yer verdiği haberinde, “Skandal Erdoğan’ın geleceğini tehdit ediyor” diye yazdı.

Skandalın, Erdoğan’ın geleceğine tehdit ettiğini kaydeden İngiliz Times gazetesi, “İslamcı koalisyon içinde büyüyen uzlaşmazlıklar Başbakan’ı savunmaya geçirdi. Ancak Türkiye’de üç bakanı koltuğundan eden rüşvet ve kara para aklama iddialarıyla tutuklamalar ülkenin  en kuvvetli adamı olan Recep Tayyip Erdoğan’a yaklaşmaya başladı. Savcılar, aralarında memurların, siyasetçilerin, iş adamlarının ve teröristlere para verdiği iddia edilen bir kişinin de olduğu 41 kişinin tutuklanmasını istedi. Polis bugüne kadar tutuklamaları gerçekleştiremedi. Savcıysa polisin bunu yapmayı reddettiğini söylüyor” dedi.

Savcıların aralarında Bilal’in de olduğu birçok Erdoğan ailesi üyesinin bulunduğu belirtildiği Türgev üzerinde durduğunu belirten İngiliz Times gazetesi, “Erdoğan ise hükümetini ve ailesini şiddetle savunup, savcıları kendisini indirmek için bir yolsuzluk soruşturması başlatmakla suçladı” diye yazdı.

Erdoğan’ın geçen hafta Türgev aracılığıyla oğlunun hedef alındığını söylediğine, hafta sonu boyunca çeşitli mitinglerde Erdoğan’ın Gülen toplumunu sorumlu tutmaya devam ettiğine işaret eden Times gazetesi,  “Yolsuzluk iddialarına karşı toplumda artan öfke İstanbul’da sokağa döküldü. Cuma akşamında İstanbul sokaklarında polis ve protestocular arasında çatışmalar çıktı. Türkiye’yi yaz aylarında etkisi altına alan protestolarda söylenen ‘Her yer Taksim, her yer direniş’ sloganını hatırlatırcasına eylemciler ‘Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk’ diye bağırdı” şeklinde kaydetti.

 “Yolsuzluk soruşturması ailesine yaklaşırken Erdoğan’ın sersemleşmiş olsa da düşmüş değil” yorumunda bulunan Times haber analizini uzmanların, “Erdoğan, destekçilerini harekete geçirerek bu durumdan kurtulabilir. Her şey ekonominin nasıl gittiğine bağlı. Türkiye’de ekonomi iyi durumda olduğu sürece seçmenler yolsuzluğa çok duyarlı değil” şeklindeki görüşlerini aktararak noktaladı.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-