ABD’Lİ KONGRE ÜYESİ ENGEL: “TAZİYE YETMEZ, RESMEN ÖZÜR DİLENMELİ”
ABD Kongresi üyesi Eliot Engel Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan’da 1915 olaylarında ölen Ermenilerin torunlarına taziyede bulunmasıyla ilgili olarak, Erdoğan’ın olumlu bir adım attığını belirterek, “Ancak Türkiye’nin resmen özür dilemesi gerekiyor” dedi.
Temsilciler Meclisi üyesi Engel, ‘Ermeni soykırımının’ 99. yıldönümü dolaysıyla bir Kongre heyetiyle ziyaret ettiği Ermenistan’ın dönüşünde New York’ta yayınlanan Riverdale Press gazetesine gönderdiği mektupta 1915 olaylarında sırasında ‘1.5m masum Ermeni’nin katledildiğini’ belirterek, “Bu cinayetler, Ermeni halkı için korkunç bir trajedi oldu” diye konuştu.

“Ermeni soykırımının kurbanlarını anmak tarihe ve insanlığa borcumuz” diyen Engel, “Türkiye, asgari olarak Ermenilerden özür dilemeli ve atalarınca işlenen cinayetleri kabul etmeli. Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, ölenler için taziyelerini sunarak olumlu bir adım attı ancak sözleri, yeterli değil, resmi bir özür oluşturmuyor. Türk toplumu da gerçeği kabul ederse eğer daha güçlü olur” şeklinde kaydetti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-