ECONOMIST: “ERDOĞAN HALKIN ÖFKESİYLE YÜZYÜZE”



İngiliz Economist dergisi, Soma faciasını ele aldığı haberinde, “Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, ülke tarihindeki en kötü endüstriyel kazanın ardından, halkın öfkesiyle yüz yüze...Facia, geçen yaz ülkeyi sarsan protestolar benzeri yeni gösterilere yol açabilir” yorumunda bulundu.

Dergi,  ‘Yeraltında ölüm: Soma’daki trajedi siyasette de hissediliyor’ başlıklı haberinde, “Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, ülke tarihindeki en kötü endüstriyel kazanın ardından, halkın öfkesiyle yüz yüze...Facia, geçen yaz ülkeyi sarsan protestolar benzeri yeni gösterilere yol açabilir. Bunlar, 30 Mart’taki yerel seçimlerdeki galibiyetle sevinen ve gözünü Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine dikmiş olan Erdoğan için tatsız haberler” diye yazdı.

Economist ayrıca, Erdoğan’ın Soma’daki konuşmasında halkı ‘Bu trajediden faydalanmak isteyen aşırı uçlar olacaktır’ diyerek uyardığını, ancak Ak Parti yandaşı bazı yorumcuların bile enerji ve çalışma ve sosyal güvenlik bakanlarını istifaya çağırdığını da kaydetti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-