EL PAIS: “BULGARİSTAN’IN DOĞU BÖLGESİ GERÇEKTE TÜRKİYE’NİN AB’DEKİ KÜÇÜK PARÇASI”


 

El Pais gazetesi, Bulgaristan’daki Türkleri ele aldığı haberinde,  AB üyesi Bulgaristan’ın doğu bölgesiyle ilgili, “Bu, AB’nin doğu sınırıdır. Gerçekte Türkiye’nin AB’deki küçük bir parçasıdır" sözlerini kullandı” diye yazdı.
 “Türkler şimdiden AB içinde” diyen İspanyol El Pais gazetesi, AB üyesi Bulgaristan’ın doğu bölgesi ile ilgili olarak, “Bu, AB’nin doğu sınırıdır. Gerçekte Türkiye’nin AB’deki küçük bir parçasıdır. Müslüman Türkler, (AB) Birlikten etkinliğini ve geleneklerini güçlendirmek için yararlandı. Bulgaristan’ın en anlamlı bayramlarından biri olan 1 Mayıs kutlanırken başkent Sofya’dan 240 kilometre uzağındaki, Kırcaali’nin Karallar köyünde binlerce kişi Hızır Baba bayramı kutlamak üzere biraraya geldi. Hızır Baba etkinliği aynı zamanda Türk partisi Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin (HÖH) bölgedeki Avrupa Parlamentosu seçim kampanyasının başlangıcını oluşturdu. Bulgaristan’da partilerin kendilerini etnik olarak tanımlamaları yasak ama HÖH’nin gayri resmi biçimde ülkenin nüfusunun yüzde 10’unu oluşturan Türklerin partisidir. Bu seçimlerde Avrupa Parlamentosu’nun üç sandalyesini kazanmayı hedefliyorlar. Hızır Baba’yı onurlamak üzere başka köylerden ve karayolu ile 100 kilometre ötesinde bulunan Türkiye’den Müslümanlar geldi” şeklinde kaydetti

“HÖH’in Bulgar siyasetinde oynadığı kritik rolü  parlamentoda Bulgar demokrasisinin hemen hemen tüm partileri destekledi. Bir idareci ve disiplinli bir parti olarak ün yaptı” ifadesini kullanan El Pais gazetesi, “Ekonomideki sıkıntılara rağmen Türklerin yoğun yaşadığı doğu bölgesinde AB konusundaki olumlu havanın sürdü” dediği haberinde ayrıca, Kırcaali Belediye Başkanı HÖH’li Hasan Aziz’in “Heves aynı devam ediyor. AB’nin en çok takdir ettiğimiz şeyleri, seyahat özgürlüğü ve yatırımlar” şeklindeki sözlerini aktardı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-