GUARDIAN: “İSTANBUL’DA CENAZE TÖRENİNDE BİR ADAM ÖLDÜRÜLDÜ”


 

The Guardian gazetesi, Okmeydanı’nda göstericilerle polis arasında çıkan çatışmada ölen  Uğur Kurt’un nasıl öldürüldüğünü nasıl öldürüldüğüne dikkat çektiği haberinde, “İstanbul’da bir adam, bir cenaze törenine katıldığı sıralarda vurulup ağır biçimde yaralandıktan sonra öldü” diye yazdı.

“İstanbul’da  bir adam, bir cenaze törenine katıldığı sıralarda vurulup ağır biçimde yaralandıktan sonra öldü” ifadesini kullanan İngiliz Guardian gazetesi,  Okmeydanı’ndaki Cemevi’nin bir yetkilisinin “Ateş edildiği anda Uğur, vefat eden kişinin ailesine başsağlığını diliyordu” şeklindeki sözlerini aktarırken,  bir akrabanın da “Buraya cenaze için geldi, polisi provoke etmek için hiçbir şey yapmamıştı. Protestolarla hiçbir ilgisi yoktu. Olaydan beş saat sonra ne polis ne de savcı bakmaya gelmedi, şimdiye kadar bizi arayan olmadı. İnsan hayatının nasıl o kadar önemsiz olabilir” şeklindeki ifadelerine de yer verdi.

Diğer bir Cemevi yetkilisinin, “Bunu yapan polis Türk halkının polisi değil, burada yaşayan Alevilerin polisi hiç değil. Burası ibadet yeri. Burada bile güvende değilsek nerede oluruz” dediğini belirten İngiliz gazetesi,  Okmeydanı halkının, son dönemde polis ile protestocular arasındaki çatışmaların arttığını söylediğine dikkat çektiği haberinde bir sakinin  “Burada neredeyse her gece göz yaşartıcı gaz var. Bahçelerimizi, balkonlarımızı kullanmaktan vazgeçtik, sık sık da evimizin içinde bile huzur bulamıyoruz” şeklindeki sözlerini de aktardı.

Guardian ayrıca haberini  Alevi Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nden bir yetkilinin, “Ak Parti Alevilere zulüm yapıyor. Bu, Türkiye’de Alevilere karşı baskı ve şiddetin yeni bir işaretidir. Saldırıya uğramadan ölülerimizi görmemize bile izin vermiyorlarsa demokrasiden, barıştan nasıl söz edebiliriz?” şeklindeki sözlerine dikkat çekerek haberini noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-