TIME: “TÜRKİYE’DEKİ SURİYELİLER FAZLA KALIP BIKTIRMAYA BAŞLADI”


 

Time dergisi, Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecileri ve Ankara’da yaşanan olayları ele aldığı haberinde, “Türkiye’de birçok Türk vatandaşının sabrı tükeniyor” diye yazdı.

Amerikan Time dergisi, “Türkiye’deki Suriyeli Mülteciler Fazla Kalıp Bıktırmaya Başladı’ başlığını kullandığı haberinde, “Birçok Türk vatandaşının sabrı tükeniyor. İlk başta Esad’ın günlerinin sayılı olduğu öngörüsünde bulunan Türkiye’nin Suriyelileri entegre etmeye yönelik uzun vadeli bir stratejisinin olmadı. Kapsamlı bir plan olmadan kampların dışında yaşayan Suriyelilerin kalıcı bir altsınıfa dönüşme tehlikesi var” şeklinde kaydetti.

“2013 yılının başlarında Türkiye 200 bin kadar Suriyeli mülteciye evsahipliği yapıyordu. Şimdi ise bu sayı 700 bine çıktı ve birçok Türk vatandaşının sabrı tükeniyor. Suriye’deki ihtilafın hafiflediğine ilişkin herhangi bir işaret yokken o sayının bu yıl bir kat artması bekleniyor” diyen ABD’li dergi, “Sınırdaki mülteci kamplarının  dünyanın en iyileri şeklinde övüldü. Ancak mültecilerin en büyük bölümünün kampların dışında yaşadı. Önemli bir kısmı büyük bir yoksulluk içinde kıvrandı. Sınır bölgelerinde suç ve gerilimlerin arttı ve huzursuzluk potansiyeli yükseldi” diye yazdı.

“Türkiye hiçbir zaman yanı başındaki Suriye’de savaşın böyle gideceğini beklememişti ve ihtilafın başlarında Ankara’daki yetkililer  Beşar Esad’ın günlerinin sayılı olduğu öngörüsünde bulunmuşlardı” yorumunda bulunan Time, “Bugün Esad hala iktidarda iken Erdoğan hükümeti mültecilerin kalıcı olduğu yönündeki acı gerçek ile karşı karşıya bulundu. Kamplar dışında yaşayan Suriyelilerin kalıcı bir altsınıfa dönüşmeleri riski var” dediği haberini Suriyeli bir mültecinin, “Hayır dönmeyeceğiz. Gidecek yerimiz yok” şeklindeki sözlerini aktararak noktaladı.

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-