AMERİKA’NIN SESİ (VOA): “DANIŞTAY TÖRENİNDE SİYASİ SKANDAL”


 

Danıştay’ın kuruluşunun 146. yıldönümü törenlerinde yaşananları ele alan Amerika’nın Sesi, “Danıştay töreni siyasi skandala dönüştü” dedi.

Amerikan kongresinin finansörlüğünü yaptığı Amerika’nın Sesi, “Erdoğan TBB Başkanı’na sert çıktı. Danıştay töreni siyasi skandala dönüştü. Feyzioğlu konuşmasının sonuna geldiği anda Başbakan Erdoğan oturduğu protokol sıralarından tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sakinleştirme çabalarına rağmen sözlerine devam eden Erdoğan’ın ‘Siyasi konuşma yapıyorsun, yanlış biliyorsun, edepsizlik yapıyorsun’ dedi” ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu’nun, “Kızmayın Sayın Başbakanım. Yapıcı bir konuşma yapıyorum, edepsizlik yapan ben değilim” dediğini de aktaran Amerikan haber portalı, “Bunun ardından Gül de Erdoğan’la çıktı. Erdoğan tepkilerini sürdürdükten sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le birlikte dışarı çıktı. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve Danıştay Başkanı Zerrin Güngör de arkalarından geldi” şeklinde kaydetti.

“Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, 50 dakika süren konuşmasında Van depremzedelerinin yaşadığı sorunlardan Gezi sürecine, basın özgürlüğünden, 1 Mayıs’taki şiddete kadar pek çok başlığa atıfta bulundu” diyen Amerika’nın Sesi, “Feyzioğlu ayrıca yolsuzluk soruşturmalarının engellendiği algısının adalete güveni zedelediğini savundu. Gezi sürecinde hayatını kaybeden herkesi ismen sayan Barolar Birliği Başkanı, Roboski’de can verenler ile ölen Ergenekon ve Balyoz davaları sanık, tutuklu ve hükümlülerini andıktan sonra ‘Vicdanlarımız kanamıyor mu?’ diye sordu diyen Amerika’nın Sesi, “Her ne kadar Başbakan Erdoğan, Feyzioğlu’nun Van depremiyle ilgili değerlendirmelerine tepki gösterse de itirazları Barolar Birliği Başkanı’nın cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili görüşleri sırasında başladı”  sözleriyle  haberini noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-