FILELEFTHEROS: “RUMLARIN YÜZDE 76’SI TÜRKLERİ İSTEMİYOR”


Fileleftheros gazetesi,  Annan Planı referandumu ve Kıbrıs sorununa ilişkin yapılan anketine katılanların yüzde 76’sının Türklerle birlikte yaşamak istemediği yazdı.
Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde yayınlanan Fileleftheros, Annan Planı referandumu ve Kıbrıs sorununa ilişkin soruların yer aldığı bir anket yayınladı. Rum gazetesi, Annan Planı’na ilişkin referandumun yapılmasının üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen Rumların Annan Planı’na ret oyu vermelerini doğru buldukları belirtirken, ankete katılan Kıbrıslı Rumların yüzde 60’ının, Annan Planı’nın ret edilmesini doğru bulduğu, yüzde 40’nın Annan Planı’nın maalesef ret edildiği şeklinde görüş ortaya koyduğunu kaydetti.

Habere göre, Kıbrıs sorununun bugün iyi veya kötü bir durumda olup olmadığı sorusuna karşılık ankete katılanların yüzde 40’ı Kıbrıs sorununun hemen hemen aynı durumda, yüzde 36’sı kötü durumda, yüzde 24’ü iyi durumda olduğunu dile getirdi. Ankete temelinde, her üç Kıbrıslı Rum’dan birinin, en iyi çözüm olarak ya iki ayrı devlet (yüzde 19), ya mevcut statükonun korunması (yüzde 16) tercih ederek Kıbrıslı Türklerle birlikte yaşamak istemediğini yazan gazete, Kıbrıslı Rumların yüzde 57’sinin ise iki kesimli, iki toplumlu federal çözüme destek verdiğini bildirdi. Gazete, çok az sayıda Kıbrıslı Rum’un (yüzde 8) konfederatif çözümü tercih ettiğini de yazdı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-