NEW YORK TIMES: “OBAMA, TÜRKİYE’NİN TERÖRLE MÜCADELE ÇABALARINA DAHA ÇOK DESTEK SÖZÜ VERECEK”


 

New York Times gazetesi, ABD Başkanı Barack Obama’ın Irak, Ürdün, Türkiye ile Suriye’nin diğer komşularının terörle mücadele çabalarına daha çok destek sözünü vereceğini yazdı.

Amerikan New York Times gazetesi, Obama’nın Salı günü Afganistan’daki kuvvetleri 2016 yılı sonuna kadar çekmeyi planladığını açıklamasının ardından bugün West Point askeri akademisinde yapacağı konuşmada geniş dış politika vizyonunu sunacağını belirttiği haberinde, Obama’nın Irak, Ürdün, Türkiye ile Suriye’nin diğer komşularının terörle mücadele çabalarına daha çok destek sözünü vereceğini bildirdi.

ABD’li gazete, Başkan Obama’nın Afganistan’daki ABD’li güçlerin 2016 yılının sonuna kadar çekileceğin yönündeki açıklamasına ilişkin  haberinde, “Obama, Afganistan’daki muharip kuvvetlerin çekilmesi ile Ortadoğu’dan Afrika’ya kadar uzanan bölgede görülen yükselen terörist tehdidine karşı koymak için daha çok kaynak olacağını söyledi. Bu da, Çarşamba günü West Point’daki ABD Askeri Akademisi’nde yapacağı açılış konuşmasında ayrıntılı olarak anlatmayı planladığı bir stratejidir” ifadelerini kullandı.

Bir yetkilinin Obama’nın Çarşamba günü, Suriye’nin  terör için gittikçe artan güvenli bölge statüsüne ve muhalefete daha büyük desteğe vurgu yapacağını da belirttiğini kaydeden New York Times, “Seçenekler arasında CIA tarafından Ürdün’de yürütülen isyancılara yönelik örtülü eğitim programının genişletilmesi ve belki Pentagon’un eğitim vermesi de bulunuyor. Eğitim, yakın ülkelerde de olabilir. Ancak yetkili, Başkanın bu konuda bir karar almadığını ve muhtemelen bu meseleyi detaylı olarak West Point’ta dile getirmeyeceği uyarısını yaptı. Ancak Başkanın, Irak, Ürdün, Türkiye ve Suriye ile sınırı olan diğer ülkelerin terörle mücadele çabalarına daha fazla destek vaat etmesi bekleniyor” diye yazdı.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-