LE FIGARO: “FACİA, HALK ARASINDA ÖFKE DALGASINA YOL AÇTI”

Bolu’da Maden Faciası Protestosu
 

Le Figaro gazetesi, Soma faciasının halk arasında öfke dalgasına yol açtığını yazdı.

Fransız Le Figaro gazetesi, gözaltı kararlarına dikkat çektiği haberinde,  “Soma Holding çalışanlarının güvenliği yerine kara öncelik vermekle suçlandı. Soma faciası, Türkiye tarihinin en öldürücü sanayi kazası. Felaket, Türkiye’de halk arasında bir öfke dalgasına yol açtı, öfke sadece Soma Kömür İşletmelerine karşı değil, aynı zamanda Sayın Erdoğan’ın İslami muhafazakar hükümetine karşı da oldu” ifadelerini kullandı.

EL PAIS: “ERDOĞAN’IN HAREKETLERİ BİR YIL ÖNCEKİ MEMNUNİYETSİZLİĞİ  YENİDEN CANLANDIRIYOR”

El Pais gazetesi de Soma faciası ardından gelişmeleri ele aldığı ve Başbakan Erdoğan’ın tavrına dikkat çektiği haberinde, “Erdoğan’ın hareketleri, bir yıl önce İstanbul’da patlak veren memnuniyetsizliği yeniden canlandırıyor” dedi.

Gözaltı ve tutuklamalara da yer veren İspanyol El Pais, “Hükümeti eleştirenler devlete ait madenleri iktidara yakın şirketlerin yönetimine bırakmakla suçladıklar. Otoriteler, doğrudan hiçbir sorumluluğu üstlenmedi ve iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bir yöneticisi, madenin 2009’dan bu yana 11 defa denetlendiğini söyledi. Maden trajedisi, Türkiye’deki sosyal çatlağı yeniden açtı. Erdoğan’ın hareketleri, bir yıl önce İstanbul’da patlak veren memnuniyetsizliği yeniden canlandırıyor” yorumunda bulundu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-