ERBİL: “BAĞDAT’IN TEHDİTLERİ BAŞARIYA ULAŞMAYACAK”



Kürdistan Bölgesel Yönetimi, merkezi Irak hükümetinin Kürdistan petrollerinin Türkiye üzerinden satılmasına yönelik dava açmaya hazırlanmasına tepki gösterdi. Erbil, “Bağdat’ın tehditleri başarıya ulaşmayacak” dedi.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (KBY) Türkiye üzerinden petrol satışına başlaması üzerine, Irak Petrol Bakanlığı (IPB), Türk hükümeti ve petrol şirketi hakkında tahkime başvurmuştu.

Sol Haber Portalına göre, KBY tarafından yapılan açıklamada, IPB’nin bu tavrının daha önceki kurulmuş ve kabul edilmiş pratiklere aykırı olduğu savunulurken, Irak’ın petrol ihraç kapasitesine ve uluslararası diplomatik duruşunu tehdit ettiği iddia edildi. KBY, IPB’nin küresel petrol tacirleri ile alıcılarının Irak’la olan ilişkilerine de zarar verdiğini ekledi.

KBY, davanın hem Irak hukukuna, hem de uluslararası hukuka aykırı olduğunu öne sürerken, “Bu tehditler başarılı olamayacak” dedi.

Kürdistan yönetimi, merkezi hükümetin bilgisi dahilinde, yıllardır Türkiye ve İran’a tankerler yoluyla petrol sattığını belirtirken, yeni başlayan boru hattı ihracının da Anayasa ile uyumlu olduğu vurgulandı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-