ARUTZ SHEVA: “TÜRKİYE, İSRAİL’İN SULARINI GEMİLERLE İŞGAL ETMEYİ DEĞERLENDİRDİ”
Arutz Sheva sitesi, Dokuz Türk’ün ölümüyle sonuçlanan ve  Mavi Marmara baskının gerçekleşmesinden hemen önce Ankara’da yapılan üst düzey bir toplantıda Mavi Marmara gemisine refakat ve koruma sağlanması meselesinin görüşüldüğü yönündeki iddialara dikkat çektiği haberinde, “Türkiye, İsrail’in sularını gemilerle işgal etmeyi değerlendirdi” yorumuna yer verdi.
“Türkiye, İsrail’in sularını gemilerle işgal etmeyi değerlendirdi” iddiasına yer veren İsrailli Arutz Sheva haber sitesi, “Söz konusu acil toplantıya katıldığı belirtilen dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı emekli Amiral Nusret Güner tarafından Türk basınına yapılan açıklamalar, Erdoğan Hükümetinin İsrail karşıtı grupları desteklemede ne kadar ileriye gittiğini gösterdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un yurt dışında bulundukları bir sırada yapıldığı ve Başbakan Vekili Bülent Arınç ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın da hazır bulunduğu ifade edilen acil toplantıya ilişkin Türkiye’de yayınlanan habere göre toplantıda Mavi Marmara gemisine refakat ve koruma gündeme geldi” şeklinde kaydetti.

Güner’in “Refakat ve koruma için hazırız. Ancak bu durumda İsrail ile aramızda çatışma an meselesi. Angajman kurallarını uygulama yetkisi Deniz Kuvvetleri’ne verilmeli” şeklindeki sözlerini de aktaran Arutz Sheva, “Türk hükümeti, Mavi Marmara filosuna askeri refakat olarak İsrail’e savaş gemilerini gönderme ve bunun sonucunda Yahudi devleti ile bir savaşı tetikleme olasılığını değerlendirdi. Ancak İsrail ile silahlı bir çatışma olasılığı üzerinde düşünüp taşındıktan sonra hükümet, Mavi Marmara’yı savaş gemileriyle refakat etme fikrinden vazgeçti” sözleriyle haberini noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-