NEW YORK TIMES: “ÖFKELİ KAMUOYU BASKISI ALTINDAKİ OTORİTELER MADEN YETKİLİLERİNİ TUTUKLADI”



New York Times gazetesi, Soma faciası ile ilgili olarak hafta sonu gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklamalara dikkat çektiği haberinde; “Öfkeli kamuoyu baskısı altındaki Türk otoriteler maden şirketinin bazı yöneticilerini tutukladı” diye yazdı. Gazete ayrıca Başbakan recep Tayyip Erdoğan’ın Soma’daki açıklamaları bölge halkını daha fazla kızdırdı” ifadesini kullandı.

Amerikan New York Times gazetesi, “Öfkeli bir kamuoyunun baskısı altındaki Türk otoriteler Pazar günü 25 kişiyi gözaltına aldı ve maden şirketinin bazı yöneticilerini tutukladı. Tutuklanan isimlerin 3 ile 15 yıl arasında hapis cezalarına çarptırılabileceklerini söyleniyor. Felakete duyulan öfke, bazı kentlerde polisle çatışmalara yol açtı. Başbakan Erdoğan’ın Soma’daki açıklamaları bölge halkını çok fazla kızdırdı. İstanbul’da sokak protestoları ve devam eden bir yolsuzluk soruşturmasına rağmen Erdoğan iktidar üzerindeki sıkı kontrolünü korudu. Erdoğan’ın gelecek cumhurbaşkanlığı seçimini  kazanması da bekleniyor” yorumunda bulundu.

WALL STREET JOURNAL: “GELİŞME, ÖFKEYİ HAFİFLETMEYE KATKIDA BULUNABİLİR”

Wall Street Journal gazetesi, Soma gözaltılarını ele aldığı haberinde, “Gelişme, Başbakan Erdoğan’ın geçen  Çarşamba günü sarf ettiği, kazaların madenciliğin doğal bir yönü olduğu yönündeki sözlerinin olumsuz etkilerini ve Başbakanın danışmanının bir protestocuyu tekmelediğini gösteren görüntülerin yarattığı öfkeyi hafifletmeye katkıda bulunabilir” diye yazdı.

Amerikan iş çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal, “Yargı bu adımları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümetinin felaketi yürütme tarzı konusunda sert eleştirileri çektiği bir arada attı. Savcıların bu hareketi felaketin sorumluluğunun belirlenmesiyle sonuçlanabilir. Böyle bir gelişme de Başbakan Erdoğan’ın geçen Çarşamba günü sarf ettiği, kazaların madenciliğin doğal bir yönü olduğu yönündeki sözlerinin olumsuz etkilerini ve Başbakanın danışmanının bir protestocuyu tekmelediğini gösteren görüntülerin yarattığı öfkeyi hafifletmeye katkıda bulunabilir” şeklinde kaydetti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-