ESKİ ABD DIŞİŞLERİ BAKANI MADELEINE ALBRIGHT’TAN TÜRKİYE ELEŞTİRİSİ: “TEK PARTİ DEMOKRASİSİ OLMAZ”


 

ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, Türkiye’de demokratik kurumların güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Demokrasi sadece seçim değildir. Tek parti demokrasisi diye bir şey olmaz” diye konuştu.

Amerika’nın Sesi’ne göre  Brookings Enstitüsü’nde düzenlenen Sakıp Sabancı Konferansı’nda konuşan ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Albright Türkiye’de kuvvetler ayrılığı konusunda son gelinen noktayı eleştirerek, “Bağımsız yargı, sağlıklı, sürdürülebilir demokrasi için gerekli” dedi.

Ekonomik ilerlemeyi Türkiye’nin demokrasisindeki gelişime bağlayan eski ABD Dışişleri Bakanı Albright, demokratik kurumlarını güçlendirmesinin, Türkiye’nin hem içeride hem de dışarıda ilişkilerini şekillendirme açısından hayati öneme sahip olduğunu savundu.

Özellikle son dönemde TBMM’de geçen demokratikleşme paketi gibi, demokratik kurumlar ve sivil toplum alanındaki ilerlemelere değinen  Albright, Türkiye’nin uluslar ailesi içinde varlığını güçlendirmesini, internet iletişimi dahil kilit altyapısını genişletmesini ve sağlık sistemine erişimin arttırılmasını da bu olumlu gelişmeler arasında saydığı konuşmasında, “Bunlar tek başına yeterli değil’ diyen Albright, "Demokrasi bir yolculuktur. Türk vatandaşları demokrasilerinin geldiği noktadan gurur duysa da, bu yolculuğun devam edeceği güvenini de içlerinde taşımalı .Ayrıca liderler kendilerine oy vermeyenlerde dahil diğerlerinin görüşüne kulak vermeli. Demokrasinin özü bunu gerektirir. Demokrasi sadece seçim değildir. Tek parti demokrasisi diye bir şey olmaz” dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-