DEUTSCHE WELLE: “AVRUPA, TÜRKİYE’DEN DAHA FAZLA İŞBİRLİĞİ İSTİYOR”


 

Batı’nın Suriye’de terör örgütlerine katılan Avrupa vatandaşları konusunda önemli bir ülke olarak gördüğü Türkiye’den daha fazla işbirliği beklediği belirten Deutsche Welle, bir Türk yetkilisinin “Henüz kimseyi iade etmedik. Örneğin Almanya şimdiye kadar sadece bir kişiyi bu sebeplerle istedi ve vermedik” şeklindeki sözlerini aktardı.

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle, ‘Batı Türkiye’den İşbirliği Bekliyor’ başlığını kullandığı haberinde, “Batı, Suriye’de terör örgütlerine katılan Avrupa vatandaşları konusunda Türkiye’den daha fazla işbirliği bekliyor. Avrupa’da ve Amerika’da yaşayıp çeşitli yollardan Suriye’ye giden ve burada El Kaide ve onunla ilişkili terör örgütleri saflarında savaşan kişiler başta AB ülkeleri  olmak üzere Batı’da ciddi güvenlik endişesine neden oldu. Bu nedenle son bir yıldır çeşitli ülkelerde konuyla ilgili olarak daha çok işbirliği sağlamak ve meselenin altında yatan gerekçeleri ve gidiş yollarını önlemek amacıyla çeşitli düzeylerde toplantıların yapıldı. Geçen gün Brüksel’de benzeri toplantıların dördüncüsünün bakanlar düzeyinde gerçekleştirildi ve burada ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Belçika, Türkiye, Ürdün, Fas ve Tunuslu yetkililerin biraraya geldi.

Alman yayın kuruluşu ayrıca bir Türk yetkilinin, “Bu toplantıların odak noktasında hep Türkiye oluyor çünkü Türkiye bu işin kırılma noktası. Bizim de ilk defa bu iade meselesinde elimiz güçlenmiş oluyor. İstihbari paylaşımlar ve işbirliği oluyor ancak henüz kimseyi iade etmiş değiliz, sıkıntı burada oluşuyor ancak Avrupa bugüne kadar atması gereken adımları atmadı. Örneğin Almanya şimdiye kadar sadece bir kişiyi bu sebeplerle istedi ve vermedik. Biz vermeyince hemen bununla ilgili ardı ardına Türkiye aleyhinde haberler yayınlandı Alman medyasında oysa bugüne kadar Türkiye’nin isteyip de alamadığı kişi sayısı yüzleri buluyor. Dolayısıyla bu iş olacaksa karşılıklı olacak. Örneğin Belçika ile görüşmelerimiz artık neredeyse hep Fehriye Erdal konusunda dile getirilen mahcubiyetlerle başlıyor. Biz bundan sonrası için haklı olarak daha fazlasını bekliyoruz” şeklindeki sözlerini de aktardı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-