FINANCIAL TIMES: “HÜKÜMET, KAZANIN SİYASİ SONUÇLARINI SINIRLAMAYA ÇALIŞIYOR”


 

Financial Times gazetesi de Soma gözaltılarıyla ilgili olarak, “Hükümet, kazanın siyasi  sonuçlarını sınırlamaya çalışıyor” diye yazdı.

İngiliz Financial Times gazetesi, “Savcılar gözaltı kararlarını verirken Hükümet, ülkenin tarihinin sanayi sektöründeki en kötü kazanın siyasi  sonuçlarını sınırlamaya çalışıyor. Özelleştirilen madenlerde sağlam olmayan  güvenlik standartları eleştiriliyor. Hükümet daha önce meydana gelen başka olaylarda olduğu gibi sorumluluk üstlenmedi. Halktan güçlü bir destek almayı sürdüren Erdoğan’ın yönetimi bir referandum anlamına gelen Mart yerel seçimini kazandı” ifadelerini kullandı.

BBC: “ERDOĞAN, FELAKETE VERDİĞİ YANITTA DUYGUSUZ GÖRÜNMEKLE ELEŞTİRİLİYOR”

BBC, Soma faciasına dikkat çektiği haberinde, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, felakete verdiği yanıtta duygusuz görünmekle eleştiriliyor” dedi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, “Tutuklananlar taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermekle suçlandı. Ülkenin tarihindeki en kötü maden kazası hükümet ve maden işletenlere karşı protestoları tetikledi. Soma’da protestolar yasaklandı ve  düzinelerce insan gözaltına alındı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, felakete verdiği yanıtta duygusuz görünmekle eleştiriliyor” sözlerini kullandı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-