AMERİKA’NIN SESİ (VOA): “POLİS ŞİDDETİ, YURTTAŞLARI KORKUTUYOR”


 

Amerika’nın Sesi, ‘Soma Unutulacak mı?’ sorusunu sorduğu haber analizinde, “Kadıköy İskele Meydanı’nda yapılan ‘İşçi Cinayetlerine Taşeron Köleliğe Hayır’ miting alanının  en kalabalık olduğu anda dahi toplam katılımcı sayısı 5-6 binden fazla olmadı. 301 maden işçisinin Soma’daki faciada ölümünün üzerinden iki hafta geçmeden üstelik de DİSK, KESK, Türk Tabipler Birliği ve Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği’nin çağrısıyla düzenlenen bir miting neden bu kadar yetersiz bir kitle topladı” şeklinde kaydetti.

Amerika’nın Sesi ayrıca, “Sendikalar bırakın toplumsal mobilizasyon yaratmayı kendi kitlelerini bile alanlara taşıyamıyor, polis şiddeti yurttaşları  korkutuyor” dedi.

Kendisi de protesto eyleminde olan bir siyaset bilimcisinin alandaki birçok insanda da şaşkınlık yaratan durumla ilgili, “Sendikalar bırakın toplumsal mobilizasyon yaratmayı kendi kitlelerini bile alanlara taşıyamıyor, polis şiddeti yurttaşları  korkutuyor, 30 Mart seçim sonuçları toplumsal muhalefette bir hayal kırıklığı yarattı. Erdoğan karşıtlığı üzerinden yapılan muhalefet Erdoğan’ı güçlendiriyor” şeklindeki sözlerine de yer veren Amerika’nın Sesi, bir iş güvenliği uzmanının, “Türkiye’de Soma faciasına kadar 2014’teki iş kazalarında 400 işçi öldü ancak bu ölümler kitlesel olmadığı için üzerinde durulması. Soma olana dek tek bir kitle eylemi olmadı. Aileler yalnız bırakıldı. Tüm sorunlar halının altına süpürüldü. Artık iş cinayetlerini ortadan kaldırmak için güçlü bir mücadele verilmeli” şeklindeki sözlerine de yer vererek haber analizini noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-