BBC: “PKK’YA KATILIM ENDİŞELERE NEDEN OLUYOR”


 

BBC, PKK’ya katılımların sürmesinin çatışmaların yeniden başlama olasılığını güçlendirdiği için endişeye neden olduğunu kaydetti.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, ‘Çözüm sürecinde PKK’ya katılımlar neden sürüyor?’ sorusunu sorduğu haberinde, “Türkiye’de iki hafta önce 53 üniversiteli gencin PKK’ya katıldıklarını açıklandı. PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 21 Mart 2013’teki Nevruz kutlamasındaki çağrısıyla başlayan çözüm süreci iyimser bir atmosfer yarattı. Dağdaki kadroların da yasal düzenlemeler sonucunda geri döneceği beklentisi oluşmuştu. Süreçle birlikte, bir yılı aşkın süredir silahlar sustu. Kimse yaşamını yitirmedi. Ancak çözüm sürecine rağmen PKK’ya katılımların sürmesi hem soru işaretlerine, hem de çatışmaların yeniden başlama olasılığını güçlendirdiği için endişeye neden oluyor” dedi.

‘Peki PKK’ya katılan 53 kişi Kürt gençlerini neden dağa çağırıyor?’ sorusuna da yanıt arayan İngiliz yayın kuruluşu BBC, “Psikiyatri ve sosyal hizmet uzmanlarının ‘Çözüm sürecinde en belirgin sorun, güven bağının oluşturulamamış olması. Süreç barışa evrilmedi” şeklindeki görüşlerini aktardığı haberini, “Örgüte katılanların profilleri değişti. Pek çok üniversite mezunu ve öğrencisi genç maalesef çözümü dağda ve silahta bulmak zorunda kaldı. Çünkü bu süreç kendilerini etkileyecek boyuta gelmedi” yorumuyla noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-