AMERİKA’NIN SESİ: “SURİYE KONUSUNDA İRANLA GÖRÜŞ AYRILIĞI ERDOĞAN'IN YÜZÜNE YANSIDI”


 

Amerika’nın Sesi, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Türkiye ziyaretindeki basın toplantısında bir gazetecinin ‘Esad’ı tebrik ettiniz mi?’ sorusuna evet demesiyle ilgili olarak, “Evet cevabı gerilim yarattı. Erdoğan’ın Suriye konusunda İran ile yaşanan görüş ayrılığından duyduğu rahatsızlığı yüz ifadesine yansıdı” dedi.

18 yıl sonra Tahran’dan Türkiye’ye cumhurbaşkanlığı düzeyinde ilk ziyaretin gerçekleştirdiğine dikkat çeken Amerika’nın Sesi, “İki ülke arasında Suriye konusundaki derin görüş ayrılığının gölgesi kendini hissettirdi. Ancak ekonomi odaklı işbirliğinde hemfikir olundu” şeklinde kaydetti.

“Konuk Cumhurbaşkanı Ruhani, İran’dan Ankara’ya gerçekleştirilen diğer resmi ziyaretlerde olduğu gibi Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal’in naaşının bulunduğu Anıtkabir’i ziyaret etmedi. Böylece Türkiye diplomasisinde resmi ziyaret protokolünde İran istisnası devam etmiş oldu” diyen Amerika’nın Sesi, “İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Çankaya’dan sonra Başbakan Erdoğan ile bir araya geldi. Ruhani’nin, Erdoğan ile ortak basın toplantısında ise, ‘Esad’ı tebrik ettiniz mi?’ sorusuna "Evet’ demesi gerilim yarattı. Erdoğan’ın Suriye konusunda İran ile yaşanan görüş ayrılığından duyduğu rahatsızlığı yüz ifadesine yansıdı” dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-