DEBKA: “TÜRKİYE VE İSRAİL, KÜRT PETROLÜ TANKERLERİNİN GÜVENLİĞİ İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPTI”


 

Debka sitesi, Gazze’den atılan füzelerin, Ceyhan üzerinden tankerle İsrail’e gönderilen Kürt petrolünün rotasını hedeflediğini öne sürdü. Debka ayrıca, “Türkiye ve İsrail’in deniz kuvvetlerinin tankerlerin ve taşıdıkları değerli yükün güvenliğini sağlamak için Doğu Akdeniz’deki işbirliğini güçlendirdiklerini kaydetti.

İsrail istihbarat örgütlerine yakınlığı ile bilinen Debka sitesi, Gazze’den atılan füzelerin, Ceyhan üzerinden tankerle İsrail’e gönderilen Kürt petrolünün rotasını hedeflediğini belirttiği haberinde, “Iraklı Kürt bölgesi Ceyhan üzerinden  İsrail’e şimdiye kadar 2 milyon varil petrol gönderdi. Türkiye ve İsrail deniz kuvvetleri tankerlerin ve taşıdıkları değerli yükün güvenliğini sağlamak için Doğu Akdeniz’deki işbirliğini güçlendirdi. Gazze’den füze atışı, bu ay, Kürt Bölgesel Hükümetinin petrol ihracatı için Türkiye ve İsrail üzerinden bir transit rotasını açması üzerine hızlandı” şeklinde kaydetti.

“İslami Cihat’ı destekleyen İran ile İŞİD’in Irak konusunda farklı yaklaşımlarına rağmen ikisi de Kürt petrolü ihracına karşı. Kürt petrolünün ihracatı için oluşturulan Kürt-Türk-İsrail’li girişimi hem Tahran’ı hem de IŞİD’ı şaşırttı” diyen Debka şöyle devam etti:

“Ham petrol, Türkiye’nin Akdeniz’deki liman kenti Ceyhan’a akıyor. Orada Aşkelon’a giden tankerler yükleniyor. Aşkelon’da yük ya depolara kaldırılıyor ya da 254 kilometrelik Trans-İsrail Boru hattına aktarılıyor. Kaynaklarımız, günde 120 bin varil petrolü ihraç eden Kürdistan’ın şimdiden Ceyhan üzerinden 2 milyon varil petrolünü İsrail’e gönderdiğini bildiriyorlar. Bu yükün çoğunun önümüzdeki günlerde Aşkelon ve Eliat’a ulaşması öngörülüyor. Erbil, topraklarından geçen her varil petrolü için Türkiye ve İsrail’e birer dolar ödedi. Şimdi ki petrolün hizmetinde Türkiye ile İsrail arasında bir taker kanalı açılmış durumda Batılı askeri kaynaklar, iki ülkenin deniz kuvvetlerinin, kanalı, tankerleri ve onların değerli yükünün güvenliğini sağlamak için Doğu Akdeniz’deki işbirliğini güçlendirdiklerini söylüyorlar”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-