FINANCIAL TIMES: “ERDOĞAN’IN SON DÖNEMKİ YAKLAŞIMLARI, SURİYE KONUSUNDA GEÇEN YILKİ ŞAHİN TUTUMUYLA TEZAT OLUŞTURUYOR”


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak’taki radikal militanlara karşı hava baskınlarının düzenlenmesinin yaratacağı risk konusundaki uyarılarına dikkat çektiği haberinde,  “Erdoğan’ın bu yaklaşımı, geçen yıl Suriye konusunda takındığı şahin tutumu ile tezat oluşturdu” diye yazdı.
Başbakan Erdoğan’ın Irak’taki IŞİD militanlarına operasyonun sivillerin arasında oldukları için ciddi kayıplara sebep olacağını söylediğine yer veren İngiliz gazetesi, “Erdoğan’ın tutumu, geçen yılda komşu Suriye konusunda takındığı şahin tutumu ile tezat oluşturuyor. O zaman Beşar Esad rejimine karşı Kosova tipi bir kampanyanın başlatılması için ABD nezdinde aktif lobicilik yaptı ve Washington baskınlara karşı çıktığında hayal kırıklığına uğradı” şeklinde kaydetti.

Analistlerin Ankara’nın Irak’ta Türk rehineler faktörünü göz önünde tutması gerektiği uyarıları yaptığını belirten İngiliz Financial Times, “Terörle mücadele uzmanları IŞİD’e karşı en etkin baskınların insansız hava araçlarıyla düzenlenebileceğini söylüyorlar. Bu açıdan Türkiye’deki üsler, Suudi Arabistan ve Kuveyt’teki alternatiflerine kıyasla IŞİD mevzilerine daha yakın olacak. İnsansız hava araçlarıyla baskınlar, Türk halkı arasında hiç de sevilmedi. 2013 yılında yapılan bir Pew araştırmasını onaylamayanların oranı yüzde 82’yi buldu.Bu da ek komplikasyon olarak değerlendiriliyor” ifadeleriyle haberini noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-