BBC: “KÜRT AZINLIĞIN DESTEĞİ, ERDOĞAN’IN BAŞARISININ ANAHTARI OLABİLİR”


 

BBC, Lice’deki olayları ele aldığı haberinde, “Güneydoğu Bölgesi’nde gerilim yükseliyor. Karakol inşaatı da birçok kişi tarafından barış sürecine tehdit gibi görülüyor” dedi. BBC, ayrıca gözlemcilerin Kürt azınlığın desteğinin Erdoğan’ın başarı şansının anahtarı olabileceğini söylediklerine dikkat çekti.

Güneydoğu’da yaşanan çatışmalarda vurulan iki Kürt protestocusunun öldüğünü, gerilimin yüksek olmayı sürdüğünü kaydeden İngiliz yayın kuruluşu BBC, “Diyarbakır’da göstericiler sokağa döküldü. Bölgede yeni karakolların inşaatı birçok kişi tarafında barış sürecine tehdit olarak görüldü. Protestolar son iki hafta yoğunlaştı. Protestolar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması beklendiği cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hemen önce gerçekleşti. Gözlemciler, Türk nüfusunun yüzde 20’si kadar oluşturan Kürt azınlığının desteği, Erdoğan’ın başarı şansının anahtarı olabileceğini söylüyorlar” şeklinde kaydetti.

BBC ayrıca, protestocuların hükümeti samimi görmediklerini, karakolların PKK ile mücadele dışında kullanılmayacağı için hükümetin, barış müzakere ederken savaşa yoğun biçimde yatırım yaptığını düşündüklerini de aktardı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-