KÜRT BÖLGESEL YÖNETİMİ BAKANI HAWRAMİ: “BAĞDAT ARTIK KIRMIZI KARTI KULLANAMAZ”




Kürt Bölgesel Yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanı Ashti Hawrami, bu hafta Ceyhan’dan iki tankerin daha yükleneceğini, söz konusu tankerlerin taşıyacağı petrolün şimdiden satılmış olduğunu söyledi. Bakan, “Bağdat’ın istediği an kırmızı kartını kullanabileceği duruma geri dönmüyoruz” diye konuştu.

Erbil’de yayınlanan Rudaw gazetesinin haberine göre, Londra’da gerçekleştirilen Irak Petrol Konferansı’nda konuşan Bakan Hawrami, “Geçen ay Ceyhan’dan kalkan ancak Bağdat ve Washington’un baskıları nedeniyle bir süre Akdeniz’den ayrılamayan iki tankerin taşıdığı petrol satıldı. Bağdat’ın istediği an kırmızı kartını kullanabileceği duruma geri dönmüyoruz. Bizim açımızdan Saddam’ın yasaları artık geçersiz. Bağdat’ta söylenenler, laftan ibaret” dedi.

Ancak aynı konferansa katılan Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin başdanışmanı Thamir Ghadhban’ın ise hükümetin çizgisini sürdürerek Kürt petrolünün federal sistemi çerçevesinde ihraç edilmesi gerektiği argümanını tekrarladığına dikkat çeken Rudaw, “Buna karşın Ghadhban ve Hawrami, Bağdat ve Erbil’in bir çözüm bulunması için çaba göstermeyi sürdürmesi gerektiği konusunda hem fikir” diye yazdı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-