HAARETZ: “ŞİMON PERES, KÜRTLERİN ŞİMDİDEN TÜRKİYE TARAFINDAN DESTEKLENEN BAĞIMSIZ BİR DEVLET KURDUKLARINI SÖYLEDİ”


 

Haaretz gazetesi, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in Peres, Kürtlerin şimdiden Türkiye tarafından desteklenen demokratik ve bağımsız bir devlet kurduklarını söylediğini ve  Irak’ın birleşik kalması olasılığı konusunda karamsar olduğunu yazdı.

İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesi, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in 27 Temmuz’da görev süresi sona ermeden ABD Başkanı Barack Obama’ya yaptığı veda ziyareti sırasında Obama’ya ne kadar kusurları olursa olsun dostlarına bağlı kal tavsiyesinde bulunduğunu bildirdi.

İsrailli gazeteye göre, Mahmut Abbas’ı barış  cesur ortak olarak niteleyen Peres, Obama’dan, Amerika yanlısı dediği El Sisi’yi desteklemesini istedi.

Peres ayrıca, Obama’ya “Ürdün’ü destekle, Hamas ve İran ile mücadele et. Ve Irak’ı tek bir siyasi birlik olarak korumaya çalışma çünkü çok sayıda asker sağlamaya istekli olunmadıkça ki siz değilsiniz, kaybedilmiş bir dava. Bunun yerine Kürtlerin fiilen bağımsız ve demokratik devletini destekle” dedi.

Haaretz’e göre,  Peres’in ABD yönetiminin İsrailli gençlerin kaçırılmasını açıkça kınayıp hayatını riske atan Mahmut Abbas’ı desteklemesi gerektiğini söyledi.

Gazete haberine şöyle devam etti:

“Peres, Batı’nın Arap dünyasındaki Sünni-Şii çatışmasında taraf olmaması gerektiğini söyledi. "Bu, Arap Ligi’nin belki yapabileceği bir şey, çünkü bunu yapacak araçlar ve güçleri var’ dedi. Peres, Kürtlerin şimdiden Türkiye tarafından desteklenen demokratik ve bağımsız bir devlet kurduklarını söyleyerek Irak’ın birleşik kalması olasılığı konusunda karamsardı”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-