NEW YORK TIMES: “IRAK’TA EN BÜYÜK TEHLİKE, İHTİLAFIN KOMŞU ÜLKELERİ, ÖZELLİKLE TÜRKİYE’YE SIÇRAMASI”


 

ISİD militanlarının Musul’daki Türk Başkonsolosluğuna saldırmasını ele New York Times gazetesi, “Irak’ta belki en büyük tehlike, ihtilafın komşu ülkeleri, özellikle Türkiye’yi içine çekmesi” diye yazdı.

“Militanların birden bire elde ettikleri başarılar, yüz binlerce insanın yeni şiddet patlamasından kaçmalarına yol açarken Türkiye ve Suriye’de liderlerin paniklemelerine neden oldu” diyen Amerikan New York Times gazetesi, “Belki en büyük tehlike, Irak ihtilafının içine komşu ülkeleri, özellikle NATO müttefiki Türkiye’yi çekmesi” dedi.

Nem York Times diğer bir haberinde ise, “Konsolosluğa el konulması muhtemelen Ankara’nın militanlara sınırı kapatmasına misilleme oldu” diye yazdı.

“Türkiye, Suriye krizinde muhalefeti desteklese de IŞİD’in dostu olmadı” ifadesini kullanan New York Times, “İhtilafın ilk aşamasında Türkiye, radikal savaşçıların rahatça sınırlarından geçmelerine izin verdi. Ancak militanların Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ı devirmek yerine Suriye’de kendi devleti tesis etmekte ve daha ılımlı muhalefet güçleriyle çatışmaya odaklandıkları belli olunca o politikayı kısa bir süre önce değiştirdi” dediği haberinde, bir uzmanın, “Konsolosluğa el konulması muhtemelen  Ankara’nın militanlara sınırı kapatmasına misilleme oldu” şeklindeki sözlerine de yer verdi.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-