PYD LİDERİ MÜSLİM FARS HABER AJANSI’NA KONUŞTU: “BERABER BİRŞEYLER YAPALIM, TEHLİKE HERKESİN KAPISINA DAYANDI”


PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Suriyeli Kürtlerin IŞİD’e karşı savaşta yalnız bırakıldığını belirterek, “Türkiye’ye uzattığımız el havada kaldı” diye konuştu. Müslim ayrıca, “Türkiye de artık gerçekleri görmeli. Beraber bir şeyler yapalım, yoksa tehlike herkesin kapısına dayandı” dedi.
Fars Haber Ajansı’na konuşan Müslim, “Suriyeli Kürtler IŞİD’e karşı savaşta yalnız bırakıldı. Şimdi sonuçları görülmeye başlandı. Türkiye’ye el uzattık ama hep havada kaldı. Kürtlerin birlikte hareket etmesi gerekir. Defalarca söyledik, Suriye’deki istikrar bütün Ortadoğu’yu ilgilendirir. İstikrar olmazsa her yere sıçrayabilir demiştik, şimdi gerçekleşiyor, yarın başka yerlere Lübnan’a, Ürdün’e, Türkiye’ye de sıçrayabilir” ifadelerini kullandı.
Müslim şöyle devam etti:
“Bizi Rojava’da yalnız bıraktılar,imse karşı koymadı, sonuçlarını görüyoruz. Bazıları hala gerçekleri görmüyor. IŞİD başkaları tarafından kullanılan bir aygıttır. Arakadaki güçler bellidir. Musul’da ele geçirilen silahların, malzemelerin büyük kısmının Rojava’da bize karşı kullanılmak üzere götürüldü. Türkiye de artık gerçekleri görmeli. Beraber bir şeyler yapalım, yoksa tehlike herkesin kapısına dayandı”.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-