ECONOMIST: “ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANLIĞI SÜRECİNDE TÜM KESİMLERDEN DESTEK ARIYOR”


 

Türkiye’deki Balyoz davasına ilişkin hak ihlali kararı, 12 Eylül davası ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın olası cumhurbaşkanlığı adaylığını irdeleyen Economist dergisi, “Erdoğan, cumhurbaşkanlığı sürecinde tüm kesimlerden destek arıyor” diye yazdı.

Erdoğan’ın  cumhurbaşkanlığı sürecinde tüm kesimlerden destek aradığını kaydeden İngiliz Economist dergisi, “Erdoğan’ın orduyla ve Kürtlerle iyi giden ilişkileri de, Ağustos’ta seçilebileceğine yönelik ihtimalleri artırdı. Balyoz davası kapsamında 230 mahkum ve tutuklunun salıverilmesi yönünde karar verildi. belirtirken davaya sunulan dijital delillere karşı Dani Rodrik ve Pınar Doğan’ın yürüttüğü sahte delil kampanyasına var. Anayasa Mahkemesi tanıkların dinlenmemesi ve dijital deliller nedeniyle hak ihlaline karar verdi” şeklinde kaydetti.

96 yaşındaki Kenan Evren hakkında darbe nedeniyle verilen müebbet hapis cezasına ilişkin Dani Rodrik’in attığı, “Erdoğan bu kararlarla Sizi hapse atabilirim ve hapisten çıkarabilirim mesajı veriyor” tweetini de aktaran  dergi, “Evren kararı generallere bir mesaj oldu. Balyoz davası kararını ise Gülen cemaatine bir yanıt. Erdoğan’ın orduyla ve Kürtlerle iyi giden ilişkileri de, Ağustos’ta seçilebileceğine yönelik ihtimalleri artırdı. Erdoğan, Türkiye’nin ilk seçilen cumhurbaşkanı olmayı arzuluyor. Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına ilerlerken büyük liderleri örnek alabileceği ifade ediliyor. Ve büyük liderler hem tabanlarıyla hem de kendilerine muhalif ve eleştirel yaklaşanlarla birlikte hareket eder” yorumunda bulundu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-