FINANCIAL TIMES: “BALYOZ TAHLİYELERİ, AKP VE GÜLENCİLER ARASINDAKİ DEV SİYASİ KAVGANIN ARDINDAN GELDİ”


Anayasa Mahkemesi’nin, Balyoz davasında sanık haklarının ihlal edildiği kararı üzerine meydana gelen tahliyeleri ele alan Financial Times gazetesi, “Tahliyeler, iktidarda partisi ile Gülenciler arasındaki dev siyasi kavganın ardından geldi” diye yazdı.
Balyoz’un önde gelen sanıklarından Orgeneral Çetin Doğan’ın damadı, iktisatçı Dani Rodrik’in “Yaşananlar her şeyden çok ülkedeki değişen siyasi dengeyi yansıttı” şeklindeki görüşlerine yer veren İngiliz Financial Times gazetesi, “Balyoz davası kapsamında ülkenin muvazzaf general ve amirallerinden yüzde 20’sinden fazlası tutuklandı. Dava yıllardır ülkeyi böldü. Savcıları savunanlar, bir zamanlar çok güçlü olan generallerden nihayet hesap sorulduğunu öne sürdü. Bu argümanların karşılığında eleştirenler ise, adeta bir cadı avı olduğunu, açık tutarsızlıkları olan, kabaca uydurulmuş dijital kanıtlara dayandığını savundular” dedi.


“Geçen yıl Nobel ödüllü ABD’li iktisatçı Peter Diamond’un aralarında bulunduğu uluslararası bilim adamlarınca yazılan bir rapor, Balyoz davasının görüldüğü mahkemenin ulusal ve uluslararası adli bilgisayar uzmanlarından gelen 25 kadar ekspertiz raporunu’ görmezlikten geldiğini vurguladı. 2002-2003 döneminde olduğu öne sürülen belgelerde MS Office 2007’nin piyasaya sürülünceye kadar bulunmayan yazı tipinin kullanıldığının altını çizildi” diyen Financial Times haberine şöyle devam etti:

“Subayların tahliyesi,  Erdoğan hükümeti ile Gülen hareketi arasındaki  dev bir siyasi kavgayı izledi. Çatlağın ardından Erdoğan’ın bir danışmanı orduya kumpas kurulduğunu söyledi. Eski askeri düzen, bir zamanlar Sayın Erdoğan’ın iktidarındaki Ak Parti’si ve Gülencilerin ortak düşmanı iken eski müttefikleri ile gerilimler artıkça Sayın Erdoğan, askerlerle bağları onarmaya çalıştı”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-