ECONOMIST: “TÜRKİYE’DEKİ SURİYELİ KADIN VE ÇOCUKLAR FUHUŞA SÜRÜKLENİYOR”


 

Economist dergisi, Türkiye’deki Suriyeli kadın ve çocukların cinsel istismara uğradığını ve fuhuşa sürüklendiğini öne sürdü.

İngiliz Economist dergisi Türkiye’deki Suriyeli kadın ve çocukların cinsel istimara uğradığı iddia ettiği haberinde, Nizip’te askerler tarafından bulunan 22 yaşındaki bir kadının, “Bir adam kimliğime el koyup 21 gün boyunca onunla ve arkadaşlarıyla cinsel ilişkiye girmeye zorladı” şeklindeki sözlerini aktardı.

Çatışma ortamlarında cinsel suçların engellenmesi ve araştırılması konusunda Londra’da yapılan konferansa katılan Suriyeli kadın hakları savunucusu Rajaa Altalli’nin, mülteci kadınların ve kız çocuklarının fuhşa zorlanmasıyla ilgili şikayetlerin hızla arttığını aktardığını söylediğine dikkat çeken İngiliz dergisi, “Türkiye’deki Suriyeli göçmen sayısı yılsonunda 1,4 milyona ulaşacak. Bu göçmenlerin yüzde 75’i kadın ve çocuklardan oluşuyor. Yarısı ise 18 yaşının altında. Suriyeli göçmenlerin üçte biri, onlar için kurulan 22 kampta yaşıyor. Kamp yetkilileri de cinsel istismara tanık olduklarını dile getirmeye başladılar. Mağdurların başında yetim kız çocukları ile eşlerini kaybetmiş olan dul kadınlar geliyor” diye yazdı.

Bir Türk yetkilinin bu tür olaylara sıfır tolerans gösterildiğini ve gerekli önlemlerin hemen alındığını söylediğine dikkat çeken Economist, “Tüm olup bitenlere rağmen, Suriyeliler Türkiye’de iyi karşılandıklarını düşünüyorlar ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ı ‘kahraman’ olarak gördükleri de ifade ediyorlar. Türkiye’nin Suriyeli göçmenler için yaptığı harcama ise  3 milyar doları buldu ancak Uluslararası Kriz Grubu’nun araştırmasına göre, suç oranlarının artmasıyla, yerel halkın Suriyeli göçmenlere yaklaşımı kötüleşmeye başladı” dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-