RUDAW: “ERBİL’İN PAZARLIK GÜCÜ MUAZZAM ARTTI”


Kuzey Irak’tan Ceyhan’a aktarılan ve buradan kalkan tankerlerle taşınan Kürt petrolünün Avusturya ve Hindistan’daki alıcılara satıldığını bildiren Rudaw gazetesi,  Irak’taki son gelişmeler sonucunda Erbil’in pazarlık gücünün muazzam biçimde arttığını yazdı.
Erbil’de yayınlanan Rudaw gazetesi, resmi bir Kürt kaynağına dayandırdığı haberinde, “Günlerce akibeti merak edilen, Ceyhan’da tankerlere yüklenen petrol Avusturya ve Hindistan’daki alıcılara satıldı. Kürt petrolünün Ankara ile Erbil arasındaki mutabakatların çerçevesinde satılmasına Bağdat’taki merkezi hükümet ve ABD karşı çıkıyordu” diye yazdı.

Gazete haberini, “Musul, Tikrit ile Bağdat’ya yakın diğer kentleri ele geçiren militanlarca sarsılan Irak devletinin kanıtlanan zayıflığı, Bağdat’ın Kürt petrolünü satın alan şirketlere ilişkin ünlü kara listesi konusundaki kaygıları azaltmış olabilir. İslamcı militan ve isyancıların tehlikeli harekatını durdurmak için hem Bağdat’ta hem de Washington’da gözler Kürt peşmergelere çevrilirken Erbil’in pazarlık gücü muazzam biçimde arttı” ifadeleriyle noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-