FINANCIAL TIMES:“TÜRKİYE SINIRINDAKİ AZAZ KENTİ IŞİD’İN ELİNE GEÇERSE, ÖRGÜT DİĞER GRUPLARA YARDIMI ENGELLEYEBİLİR”


 

Financial Times gazetesi Irak’ta IŞİD’in ilerleyişini ele aldığı haberinde, “Türkiye sınırındaki Azaz kentinin IŞİD’in eline geçmesi halinde, örgüt diğer muhalif gruplara yardımı engelleyebilir” diye yazdı.

İngiliz Financial Times gazetesi,  IŞİD militanlarının Suriye ve Irak arasında kendi hakimiyet alanını yaratarak, bölgedeki sınırları yok etmeye çalıştığını ve  IŞİD’in bu taktikle rakiplerine gelecek yardımları bastırıp engelleyebileceğini ifade ettiği haberinde, “Türkiye sınırındaki Azaz kentinin IŞİD’in eline geçmesi halinde, örgüt diğer muhalif gruplara yardımı engelleyebilir” dedi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdülrahman’ın, “ŞİD için şu anda en önemli şey Suriye ve Irak sınırlarını birleştirmek. Asıl hedef bu. ... Örgüt böylece kontrol ettiği alanı Halep’ten Irak-İran sınırına kadar genişletmek istiyor” şeklindeki sözlerini aktaran İngiliz gazetesi, “Suriye sınırındaki kasabaları ele geçiren örgütün sıradaki hedefi Hadisa kentindeki baraj. Bu baraj, Irak için önemli bir enerji ve su kaynağı” diye yazdı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-