ALMAN VAKFI RAPORU: “TÜRKİYE, DEMOKRASİ ENDEKSİNDE SONDA”


 

Alman Bertelsman Stiftung Vakfının aralarında Türkiye’nin de bulunduğu OECD ve AB üyesi 41 ülkenin son yıllarda uyguladığı ekonomik, sosyal ve çevre politikalarının kalitesini ve sürdürülebilirliğini irdeleyen raporda  genel politika performansı açısından İsveç, Norveç ve İsviçre ilk üç sırada yer alırken Türkiye 39 sırayı kaptı. Demokrasi endeksin de ise Türkiye son sıraları kaptı.

Demokraside ise İsveç’in başı çektiği endeksin sonuncusu olan Türkiye, ‘Ekonomik Politikalar’ sıralamasında da 23. geldi.

Alman Bertelsman Stiftung Vakfı tarafından yayınlanan ‘OECD ve AB’de Politika Performansı ve Yönetişim Kabiliyetleri ve 2014 Sürdürülebilir Yönetim Göstergeleri’ adlı rapor, 2011 yılının ortasından 2013 yılının ortasına kadar geçen iki yıllık dönemde 41 ülkenin politikalarının kalitesi ve uzun vadede sürdürülebilirliği inceliyor.

Bertelsman Stiftung vakfının da yayınladığı ‘Demokrasi Endeksi’nin başında sırasıyla İsveç, Finlandiya ve Norveç’e yer veriliyor. Almanya’nın 6. ABD’nin ise 8. olduğu endekste İngiltere’nin ancak 24. gelebilmesi dikkat çekti.

Ancak incelenen 41 ülke arasında en zayıf performansı Türkiye gösterdi. Türkiye, "Demokrasi Endeksi"nde üç AB ülkesi olan Malta, Romanya ve Macaristan’ın ardından sonuncu oldu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-